Đilas: Srbiji ne preti kazna, FIBA ceni trud klubova i saveza sa prostora bivše Jugoslavije

Tanjug

19. 06. 2015. u 16:49

Ђилас: Србији не прети казна, ФИБА цени труд клубова и савеза са простора бивше Југославије

Dragan Đilas foto: Arhiva VN

U intenzivnoj sam komunikaciji sa čelnicima FIBA i oni će nam u najskorije vreme poslati svoje primedbe na dokumenta koja smo im dostavili – kaže predsednik KSS

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas demantovao je pisanje pojedinih medija da bi reprezentacija Srbije do 19 godine mogle bi da budu izbačene sa Svetskog prvenstva u Grčkoj, pošto novi koncept ABA lige ne zadovoljava kriterijume FIBA.

- Informacija da će biti uvedena suspenzija nastupa mladih košarkaških selekcija Srbije od strane FIBA je netačna. U intenzivnoj sam komunikaciji sa čelnicima FIBA i oni će nam u najskorije vreme poslati svoje primedbe na dokumenta koja smo im dostavili - rekao je Đilas za sajt KSS.

On je dodao da je FIBA dala rok od 10 dana kako bi se ispravile sve greške i nepravilnosti u regionalnoj ligi.

- U FIBA cene trud koji su pokazali klubovi i savezi sa prostora bivše Jugoslavije i daće nam rok od 10 dana, do 29. juna, da se precizira i promeni sve što je po mišljenju FIBA, sporno. Nakon toga neće više biti nijednog razloga da ABA liga ne dobije i zvanično priznanje od FIBA - rekao je Đilas.

Košarkaški sajt Eurohups najavio je mogućnost izbacivanja Srbije i Hrvatske sa šampionata na Kritu, koje se igra naredne nedelje, jer nova upravljačka struktura, koji su čelnici ABA lige u Ženevi predstavili, ne zadovoljava uslove FIBA.

Rukovodstvo ABA lige, klubovi koji učestvuju i nacionalni Savezi u utorak su na sastanku u Zagrebu usvojili novi Statut prema kojem će 12 klubova biti vlasnici, a kompanija Sidro d.o.o. i dalje nastaviti da bude u službi nove lige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ranko

19.06.2015. 18:04

Ako reprezentacija ne bude igrala na EP Djilas treba da podnese ostavku jer je on isti isao u Zagreb pre nekoliko dana da pomogne da se napravi "nova" ABA liga i tada je izjavio da ce FIBA biti zadovoljna sa tim dogovorom a sada ispada da FIBa nije zadovoljna,pametnom dosta.