Crvena zvezda je uspela da prekine dominaciju Partizana i da osvoji titulu u domaćoj košarkaškoj ligi. Veliki udeo u svemu ovome su imala dvojica Amerikanaca - Čarls Dženkins i Markus Vilijams.
- Vežbao sam veče pred meč šta da vam kažem, ali sada, kada smo osvojili treću titulu, ne znam - uz osmeh počinje razgovor sa novinarima Dženkins.

Jedan od ljubimaca navijača se prisetio prošle sezone.
- Prethodnu sezonu sam završio sa gorkim ukusom u ustima i porazom od Cibone, a sada smo se vratili sa drugim raspoloženjem, drugačijom željom i napravili zaokret. Bolje smo igrali ove sezone, imali smo mnogo utakmica, mnogo derbija i svi smo davali sve od sebe i to je bio ključ.

Zadovoljstvo nije krio ni njegov sunarodnik.
- Možda rezultat u seriji ne govori tako, ali je bilo veoma teško. Partizan ima odličan tim, osvojili su mnogo titula, ali je sada došao red na nas. Imali smo nešto veći pritisak u ovom trećem meču, ali smo uspeli da prebrodimo i to - objašnjava sjajni plajmejker.

Ono što najviše zanima navijače jeste da li će njih dvojica nositi crveno-beli dres sledeće sezone.
- Nisam još doneo nikakvu odluku. Želim da uživam u ostvarenom uspehu - kratak je bio Đenka.

Nije želeo da prejudicira ništa ni Vilijams.
- Još uvek ne znam ništa, hoću prvo da se odmorim, imali smo zaista mnogo utakmica ove sezone. Postoji opcija da ostanem, ali neću da kažem da hoću, pa da posle ispadne drugačije - zaključio je Markus Vilijams