Rockov: Uživali smo na putu do pehara

S.Bajić

petak, 26. 06. 2020. u 20:50

Роцков: Уживали смо на путу до пехара

Emil Rockov sa peharom Kupa Srbije Foto: S. Bajić

Kod nas vladaju drugarstvo i ljubav, "hemija" nam je bila najjače oružje, kaže Emil Rockov

"UZEO si pehar Emile...", orilo se "Karađorđem" kada je golman Vojvodine, stari-novi kapiten, uneo trofej pobednika Kupa Srbije na zajedničko slavlje sa navijačima, drugi put u klupskoj istoriji. Emil Rockov (25), uzdanica novosadske odbrane već tri sezone i miljenik navijača, ne krije da taj osećaj, jednostavno, ne može da opiše.

- Ne znam ni kako to da izrazim, možda više kao neki fizički osećaj, ali u svakom slučaju, učinio me ponosnim - kaže Rockov. - Hvala našim navijačima na podršci sve ove godine, kao dodatni motiv i izvor samopouzdanja. Najdraže mi je bilo što su moji roditelji prisustvovali slavlju, jer inače ne dolaze na utakmice, i zaista sam bio ponosan.

Uspeh za anale kluba, Rockov deli na ravne časti svih na i oko "Karađorđa" i fudbalskog centra "Vujadin Boškov".

- Trofej nije samo nas igrača i trenera, već pripada svima u klubu, od kuvarica, spremačica, ljudi koji održavaju terene... oni su temelji na kojima mi stojimo.

Put do uspeha u jednoj od najboljih sezona za dosadašnjih 106 godina kluba, nije bio nimalo lagan.

- Kada uporedim atmosferu iz 2014, pošto je na stogodišnjicu kluba osvojen prvi pehar kupa, utisak je da je našoj generaciji bilo lakše. Tada je vladala euforija za jubilej. Ovaj put, kao da je bilo normalno pobediti svakog rivala. Navijači su verovali u nas. Nije bilo lagano, ali uživali smo u putovanju do cilja. Uzeo sam trofej, znam šta sam uradio.

Kada sezonu uspeha uporedi sa prethodnom, Rockov u prvi plan ističe "hemiju", kao najjače oružje ekipe, ali i svih u klubu.

- Kod nas vladaju drugarstvo i ljubav, i to zaslužuje trofej. Imamo nedelju dana da se odmorimo, pa sledi okupljanje sa novim planovima. Videli smo da možemo, a skromne ciljeve smatram apsurdnim. To nije fer i nije sportski, pre svega zbog onih koji bi tek trebalo da postanu sportisti. Zato, uveren sam, podižemo letvicu - zaključio je Rockov, koji osim što se bavi fudbalom, studira i psihologiju.

DRINČIĆ ME ZAGRLIO I DAO MI TRAKU

NEPOSREDNO pre nego što je podigao pehar na "Čairu", Rockov je ponovo poneo kapitensku traku.

- Na ceremoniji, Nikola Drinčić me je zagrlio, stavio traku na ruku i rekao: "Idi, diži pehar." Znao je šta mi to znači, znao je da sam bio kapiten i želeo je da dete Vojvodine primi pehar. To je gest velikog lidera, pokazao je zašto ga poštujemo i kao igrača i kao čoveka - kaže Rockov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije