Džajić otkriva neotkriveno: Zašto je Šekularac 1991. otišao iz Zvezde i kako ga je Ljupko Petrović zamenio

Novosti online

petak, 29. 05. 2020. u 13:27

Џајић открива неоткривено: Зашто је Шекуларац 1991. отишао из Звезде и како га је Љупко Петровић заменио

Ljupko Petrović sa Draganom Džajićem foto: Arhiva VN

Ljupko Petrović se nametnuo kao tadašnji trener Rada i pun pogodak je bio njegov dolazak, priča Dragan Džajić dešavanja u sezoni 1990/1991
Ljupko Petrović se spominje svakog 29. maja jer je kao trener napravio najveći klupski uspeh sa Crvenom zvezdom - doneo je 1991. na Marakanu, iz Barija, pehar Kupa evropskog šampiona. On je baš sredinom te sezone, prvi put, seo na klupu crveno-belih i to igrom slučaja jer je iz tima otišao Dragoslav Šekularac koji je prethodno sa Zvezdom osvojio duplu krunu.

Da popularni Šeki nije otišao iz kluba zbog incidenta na utakmici sa Kelnom kada je uhvatio redara za kragnu i šestomesečne suspenzije od UEFA prvi put ove godine otkriva tadašnji tehnički direktor kluba Dragan Džajić.

- Kod Šekija je postojalo i zasićenje zbog velikog pritiska. Umorio se i to je bio glavni razlog. A, Petrović se nametnuo kao tadašnji trener Rada. Ljupko je bio i fudbaler, a onda i trener Rada. Tadašnji predsednik kluba sa Banjice Selja Jovanović je dobro upravljao celom pričom i umeo je da dovede dobar kadar. Rad je igrao dobro kod Ljupka Petrovića i on je bio trener u usponu. Posle odlaska Šekularca, Zvezda je došla na ideju da razgovara sa Petrovićem. Naravno da smo mogli da dovedemo i nekog drugog trenera, to nije bio problem, ali ispostavilo se da je razgovor sa Ljupkom i njegov dolazak bio pun pogodak. Bio je dobar trener i tu nema dileme. Znao je dobro da radi i to je rezultiralo Zvezdinim uspesima - rekao je Džajić a prenosi "Telegraf".

Ova priča o Šekijevim razlozima za odlazak sa "Marakane" stiže posle 29 godina i šteta je što Zvezdina zvezda nije više među nama da kaže svoj deo priče.

Komentari (2)

ee

29.05.2020. 14:51

Kad sam vidio ovaj clanak gdje se spominje Sekularac, moram napomenuti da je ovih dana umro nogometas kluba Zagreb, Bubanj, koji je igrao u juniorskoj reprezentaciji Jugoslavije zajedno sa Sekularcem.

Gojko

30.05.2020. 11:36

@ee - Secamse napadaca Zagreba Kralj Vaha i Bubanj bili su medju najboljim napadacima u prvoj ligi Jugoslavije.