Priznanje selektora Velsa: Osećaj je bio užasa, bio sam na terenu pred prvu utakmicu i pomislio da napustim sve

Novosti online

ponedeljak, 25. 05. 2020. u 09:16

Признање селектора Велса: Осећај је био ужаса, био сам на терену пред прву утакмицу и помислио да напустим све

Rajan Gigs foto: EPA

Prilično sam smiren, ali ako igrači ne urade ono što sam rekao jednostavno se urlam na njih, rekao je selektor Velsa
Selektor Velsa Rajan Gigs je otkrio da je bio u iskušenju da napusti posao menadžera Velsa samo dva meseca pre imenovanja, a pre prve zvanične utakmice. Bivši igrač Mančester junajteda priznao je da, uprkos tome što je prošao veliku igračku karijeru, imao je  „strašan osećaj zbog činjenice da je trener nacionalnog tima“.

„Sećam se da sam bio na treneru, pre prve utakmice sa Velsom u Kini. Razmišljao sam: Ovo je moja poslednja utakmica. Ne želim više da se osećam ovako kako se osećam. Imao sam sa timom samo nekoliko dana rada, pripremio sam ga najbolje što sam mogao i tada sam shvatio da je više ništa nije u mojim rukama. To je za mene bio užasan osećaj. Ali što više radim kao trener, to se više navikavam na to i prihvatam taj osećaj. Postaje lakše, ali još mi nije lako“, rekao je Gigs za britanski „San“ posle dve godine na mestu selektora Velsa.

Gigs je u Junajtedu proveo 24 godine i gledao i slušao trenera Aleksa Fergusona. On smatra da je upravo od Sera pokupio neke fudbalske osobine.

„I ja sam bio učenik“, nasmejao se Gigs. „Poluvreme je jedno od najtežih trenutaka na utakmici. Možete da  izgubite konce i ako igrate dobro i ako igrači ne urade ono što se od njih traži. Kad krenete i povedete sa 2:0 teško je održati ih na nivou da tako nastave i u drugom poluvremenu to opet učine. Ja uživam zapravo u tome da moram da ih motivišem, nešto da kažem da me čuju i da skinem teret sa svojih i njihovih grudi. Prilično sam smiren, ali ako igrači ne urade ono što sam rekao jednostavno se urlam na njih. Ne bi trebalo da se zabrlja“, rekao je vlasnik 13 titula Premijer lige.