NA karantin sam navikao tokom sportske karijere, tako da mi boravak u stanu ne predstavlja problem, tim pre što sam sa porodicom. Međutim, kao i sve ljude, "izluđuje" me što niko ne zna ko nosi virus a ko ne, a leka nema i zato se, smatram, strogo moramo pridržavati mera u vanrednoj situaciji i uputa lekara. To naglašava Miroslav Tanjga, naš proslavljeni fudbaler, sada asistent Siniši Mihajloviću, strategu Bolonje, s kojim je bio saigrač u šampionskim generacijama Vojvodine i Crvene zvezde pre tri decenije.

- Vratio sam se iz Italije u Novi Sad pre 16-17 dana, pre nego što će biti uvedeno vanredno stanje, javio u Klinički centar Vojvodine, nisam imao nikakve simptome koje nemam ni sada, učinio sve po tom pitanju preventive, tako da sam kao i svi u režimu kućne izolacije - kaže Tanjga.

- Istog dana, iz Bolonje, koja tada nije bila zahvaćena i u kojoj nema mnogo zaraženih virusom, Siniša je otputovao svojoj kući u Rim, pridružio se svojoj porodici. Čujemo se svakodnevno, u kontaktu smo, razgovaramo o svemu i pratimo situaciju. Deo fudbalera Bolonje, najviše stranci, ostao je u karantinu, dok je deo kod svojih kuća. Oni rade na održavanju kondicije i mišića u tonusu po instrukcijama naših kondicionih trenera.

U Italiji, posebno u njenom severnom delu, koji je najviše zahvaćen pandemijom i preživljava tragediju, fudbalska sezona će po svemu sudeći morati da se završi.

-Takva je trenutno priča, ali očekuju se uputstva od Fudbalske federacije. Ljudski životi su bitniji od fudbala. Jasno je da svi gubimo, ali ipak je život najvažniji. U Italiji se dešava tragedija, najveća posle Drugog svetskog rata a suština je da se broj obolelih što pre smanji i da se prekine pandemija. Navodno, kako vidim po informacijama sa interneta, govori se da su tamo u početku malo potcenili virus, ali nije na meni da to komentarišem jer nisam stručan za to. Kod nas sam svedok da smo situaciju shvatili više nego ozbiljno na vreme i da će to dobrim da nam se vrati. Naš narod, ubeđen sam, dovoljno dobro je upućen i shvata dešavanja. Najvažnije je pridržavati se režima da sve prođe što brže i bezbolnije - kaže Tanjga.

PRIDRŽAVAMO SE SVIH MERA
- UVEDENIH mera se svi u porodici pridržavamo - kaže Tanjga. - Kao i svi ostali ljudi u svojim kućama, igramo društvene igre, sluša se radio, često smo za kompjuterom na internetu, ja na telefonu... naravno, gledamo televiziju, zajedno kuvamo ručak, pripremamo večeru, samo da se sve završi sa što manje problema. Zato moramo biti strpljivi.