Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao je danas da igranje utakmica bez prisustva navijača nije dugoročno rešenje, nakon što je epidemija korona virusa napravila veliku pometnju u organizaciji sportskih događaja.

Drugi uzastopni vikend pojedine utakmice u italijanskom fudbalu, uključujući i veliki derbi između Juventusa i Intera, igraće se pred praznim stadionima, u pokušaju da se spreči širenje virusa.

- Mislim da dugoročno nije održivo igrati utakmice pred praznim stadionima. Svaki organizator takmičenja na kraju mora da odluči šta je najbolje. Kratkoročno, (bez navijača) to može biti rešenje, kako bi se nastavila takmičenja. Ali, ne možete zamisliti da se igra nekoliko meseci takmičenja bez publike - rekao je Infantino uoči sastanka sa čelnicima fudbala u Severnoj Irskoj.

Na reprezentativnom nivou, planirane su utakmice u martu, uključujući i prijateljski meč Italije i Engleske.

Utakmice ragbista Italije i Irske su već otkazane, posle zahteva vlade u Dablinu.

U engleskoj Premijer ligi klubovi su oprezni, ali se utakmice igraju prema rasporedu.

Upitan da li će reprezentacije igrati u martu, Infantino je odgovorio: "U ovom trenutku ništa ne bih isključio".

- Nadam se da nikada nećemo ići u tom pravcu... Ne možemo potceniti situaciju i reći da je to ništa, ali ne smemo preterano da reagujemo i da paničimo. Moramo da sledimo uputstva koja su dali nadležni - naveo je Infantino.