ŠPIJUNKA: Ministar Momirović ovako iskoristio slobodan dan (FOTO)

M. St.

29. 09. 2022. u 07:10

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović iskoristio je slobodan dan da sa porodicom obiđe Galeriju Matice srpske i Spomen-zbirku Pavla Beljanskog.

ШПИЈУНКА: Министар Момировић овако искористио слободан дан (ФОТО)

Foto Tanjug/MISG

- Tom prilikom pogledao sam fantastična dela Save Šumanovića, jednog od najvećih srpskih slikara i čoveka tragične sudbine. Ustaškim zločinom prekinuta je nit njegovog života. Ovo je primer da stvaralaštvo pobeđuje svaki, pa i ovaj nekažnjeni zločin - napisao je Momirović, i pozvao građane da posete izložbu.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

KURTIJEVA POLICIJA BACA ŠOK BOMBE: Drama na severu Kosova i Metohije