JUBILARNI, 10. "Arsenal fest" u Kragujevcu, zbog pandemije virusa korona, neće biti održan u predviđenom, četvorodnevnom terminu narednog meseca, i uz najavljeni spisak izvođača, već će tokom leta biti organizovan specijalan program "Mesec dana Arsenala". Naredno, uobičajeno izdanje festivala već je zakazano za period od 23. do 26. juna 2021.

- Usled zatvorenih granica, masovnog otkazivanja i odlaganja turneja izvođača širom sveta, morali smo da festival prebacimo za 23, 24, 25. i 26. jun 2021. - navodi se u saopštenju organizatora, koncertne agencije "Long plej". - Izvođače koji su bili najavljeni, "Sum 41", "Gogolj bordelo", Ingvi Malmstin, "Stil korners", "Iner serkl", "Dubioza kolektiv", Kiril Džajkovski, očekujemo da ćemo slušati i gledati na "Arsenalu" 2021. Pregovori su u toku, i sa većinom je postignut dogovor. Posebno se intenzivno pregovara sa bendom "Plasibo" o nekoliko mogućnosti, među kojima su nastup na "Arsenalu" 2021. ili, možda, samostalni koncert u Srbiji pod okriljem "Arsenala".

U skladu sa bezbednosnim prilikama i zakonskim mogućnostima, organizatori planiraju da ovog leta, u Zastavinoj bašti, gde je inače jedna od redovnih arsenalskih bina, "garden stejdž", prirede, kako kažu, malo drugačiju proslavu muzike i umetnosti. Planiran je niz koncerata značajnih domaćih i regionalnih izvođača, uz nastupe stendap komičara, projekcije filmova, izložbe, književne večeri... Uskoro će biti saopštena imena učesnika, kao i datumi i informacije o prodaji ulaznica.

Već kupljene karte za "Arsenal fest" važiće za izdanje naredne godine, i nije ih potrebno menjati. Povrat ulaznica, za one koji to žele, kreće 1. jula, a detaljne informacije o tome su na sajtu i fejsbuk-stranici "Long pleja".