PANDEMIJA virusa korona poremetila je koncertni kalendar svim muzičarima, pa i Bajagi i "Instruktorima". Momčilo Bajagić je, međutim, uprkos tome, izuzetno aktivan u poslednje vreme, na nekoliko frontova. Održana je nedavno u Sava centru beogradska premijera filma "Hotel Beograd", najavljenog duetskom pesmom "Darja" sa Milošem Bikovićem.


- Premijera je dobro prošla - zadovoljno će Bajaga. - To je lepa, romantična komedija, divno je uslikan Beograd.


Pesma "Darja" ne čuje se u ovom ostvarenju, ali je zato tu numera "Draga".


- "Darja" je malo kasno stigla. Sa Milošem sam se upoznao tek letos. Dok sam uradio "Darju", film je već bio montiran. Biković me je zvao i tražio da napravim nešto za odjavnu špicu. Tekst pesme "Draga" govori, praktično, o scenariju, on će nju da dovede u svoj grad... "Darja" je bila odlična najava za film. Kasnije će ići i serija "Hotel Beograd", verujem da će se tu čuti i ta pesma.


O Bikoviću, Momčilo priča sve najlepše:


- Miloš ima sluha, i jako lep taj ruski akcenat. Čak ni Rusi ne veruju da je to srpski glumac pevao.


Bajaga piše muziku za još jedan film, "Nije teško biti čovek", Dušana Kovačevića, sa kojim neguje dugogodišnju saradnju.


- Nadamo se da će premijera da bude na jesen. Završio sam pesme koje su se slikale u filmu, ostaje mi da uradim instrumentalnu muziku. Biće to interesantan, neobičan film sa odličnim glumcima.


Tu je i mjuzikl Pozorišta na Terazijama, "Sa druge strane jastuka", reditelja Juga Radivojevića, baziran na Bajaginim pesmama.


- Tridesetak numera je u izboru, ostaće ih na kraju više od 20 sigurno. Sve sam prepustio glumcima, reditelju i Saletu Sedlaru. On radi aranžmane za orkestar koji će sve vreme, kao i svi glumci, biti na sceni.


Pričati o svirkama, nažalost, sada je deplasirano.


- Žao mi je što je otkazan koncert podrške Dušanu Kojiću Koji u Hali sportova, ali, to je u skladu sa merama koje se preduzimaju. Iskoristiću ovo vreme, kad nema nastupa, da poradim na novom albumu. Biće tu i pesama koje sam radio za druge, numera iz filmova, možda i nekih za koje snimci postoje na "Jutjubu", ali ih nema na nosačima zvuka.