OVAKO JE GOVORIO GRU: Muzička scena nam je prilično jadna

NovostiOnline

09. 09. 2019. u 17:26

Posle dve decenije na domaćoj muzičkoj sceni, Gru se oprobao i u ulozi di-džeja. Odluku o promeni muzičkog pravca, kako je pričao, doneo je kako ne bi podilazio opštem neukusu

ОВАКО ЈЕ ГОВОРИО ГРУ: Музичка сцена нам је прилично јадна

Foto: V.Danilov

REPER Dalibor Andonov – Gru (46) poginuo je danas u Zemunu nakon što je na paraglajdingu upao u vodu.Zahvaljujući tekstovima postao je najpoznatiji reper u Srbiji, a najveći je uspeh imao sa pesmom “Biću tu”.


Posle dve decenije na domaćoj muzičkoj sceni, Gru se oprobao i u ulozi di-džeja. Odluku o promeni muzičkog pravca, kako je pričao, doneo je kako ne bi podilazio opštem neukusu.


- Muzička scena nam je prilično jadna – rekao je Gru u jednom intervjuu. - Sve se svelo da se na brzinu uzmu pare, a najtužnije je što svega 10 odsto njih zaista zarađuje novac. Većina se samo slika za novine, ili pojavljuje na televiziji, a ne rade ništa. Nisam bio spreman da se prilagođavam opštem neukusu, i posvetio sam se drugim stvarima. Ovako sam mirniji, a posao mi je kreativan i dinamičan. Sada zaista mogu da kažem da sam di-džej.


Osim što je bio jedan od naših najpopularnijih repera, Gru je važio i za jednog od najboljih bordera na našoj muzičkoj sceni.


PROČITAJTE I: Poginuo reper Gru


"Adrenalin džanki", kako je sam sebe nazvao u jednoj pesmi, skija od malih nogu, a prvi susret sa bordom, pre više od 20 godina, pamti kao izuzetno bolno iskustvo.


- Na bord sam prvi put stao 1995. godine kao pristojan skijaš, ali to mi u tom trenutku nije mnogo pomoglo, baš naprotiv. Uspeo sam da isčupam vez iz daske, što je zaista nauka, ali da to nisam uradio, sebi bih isčupao nogu iz kolena, tako da sam odustao od toga. Međutim, naredne godine nisam poneo skije na planinu, već dasku i opremu, i rešio da savladam bord. Za razliku od skijanja, bord se brzo uči, ali su padovi neizbežni i svaki je traumatičan. Dva meseca nisam mogao normalno da sedim, ali sam iz sezone u sezonu bio sve bolji, tako da se više nisam vratio na skije.


Bord se savlada posle nekoliko godina, a svaka vožnja je pravo uživanje. Tokom zime koristim svaku slobodnu priliku da odem na planinu, a ove godine sam se odlučio za „Nasfeld“. Nisam se pokajao jer je apsolutno sve podređeno uživanju u zimskim sportovima, hoteli su super, a hrana fantastična. Naravno, ima i zgodnih devojaka, ali su pod punom opremom, ušuškane u ski odela, pa se to ne primeti na prvi pogled. (smeh)Gru se oprobao i u drugim ekstremnim sportovima, poput padobranstva i bandži džampinga, a tradicionalno, svake godine tokom leta vozi kajt na Adi Bojani.- Kajt mi je novija ljubav, poslednjih desetak godina. Slično je bordu i skijanju, samo što uključuje zmaja, koga pokreće vetar, pa je neophodno savladati balansiranje. Kada skačem, najstrašniji mi je osećaj dok se penjem gore, jer se sve trese, ljulja i škripi. Kada te vežu, i kažu da skačeš na tri! Ma, skačem na jedan samo što pre da se spustim dole.

Reper je za sobom ostavio suprugu Danicu, inače bivšu manekenku, i dva sina.


Jednom prilikom, izjavio je da deca pokazuju veliko interesovanje za sport i sa tatom redovno prate košarkaške utakmice.


- Kad god imam vremena, a Partizan igra u Beogradu, idemo na utakmice. Košarku obožavam i podržavam igrače, čak i kada gube. Pratim i reprezentaciju, jer su sportisti najbolje što imamo – istakaoje Gru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)