Lazar Divjak predstavio muzički roman: Koncertne zgode među koricama

V.N.

16. 06. 2016. u 23:46

Лазар Дивјак представио музички роман: Концертне згоде међу корицама
Beograđanin Igor Divjak (36) malo priča, ali je mnogo doživljaja s koncerata opisao u muzičkom romanu "Roll intro tape" ("Long plej"), koji je predstavljen u beogradskom "Parobrodu"

BEOGRAĐANIN Igor Divjak (36) malo priča, ali je mnogo doživljaja s koncerata opisao u muzičkom romanu "Roll intro tape" ("Long plej"), koji je predstavljen u beogradskom "Parobrodu". Na promociji su svirali Nikola Vranjković, Danilo Nikodinovski i Ivan Zoranović, a govorili rok novinari i publicisti Aleksandar Žikić, Petar Janjatović i Predrag Novković.

- Jeste da malo pričam, ali sam se pronašao u pisanju, a pre desetak godina, kada sam počeo da beležim doživljaje s koncerata, pomagalo mi je uverenje da to ionako niko neće da čita - rekao je Divjak. - U knjizi ne govorim samo o sebi. Na koncerte sam išao s prijateljima, a oni nisu imali ništa protiv što ih pominjem.

Lazar je veoma mlad počeo da ide na koncerte, pretežno rok muzike, i tvrdi da ga je oduvek opčinjavao čitav sistem koji se dešava oko samog nastupa.

Za Žikića je knjiga "Roll intro tape" vredna pažnje jer su u njoj opisane teške teme bez patetike. Novković je rekao da ga je Divjak podsetio na neke od nezaboravnih koncerata kojima je i sam prisustvovao, dok je Janjatović konstatovao da je neobično koliko različitih sastava autor prati punog srca, te da su oni u ogromnom broju kvalitetni.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije