MALI ŠAMPION ZVAĆE SE NOVAK: Beba rođena usred noći u domu Jaćimovića, majka nije znala da je trudna

S. BABOVIĆ

16. 12. 2020. u 08:22

BEBA koja je 4. decembra neočekivano rođena usred dnevne sobe u kući Jaćimovića, u selu Stragari kod Trstenika, sa majkom je izašla iz porodilišta kruševačke opšte bolnice i lepo napreduje.

МАЛИ ШАМПИОН ЗВАЋЕ СЕ НОВАК: Беба рођена усред ноћи у дому Јаћимовића, мајка није знала да је трудна

Foto Privatna arhiva

Srećni roditelji otkrivaju i ime dečaka teškog 3.100 grama - zvaće se Novak, po najboljem teniseru sveta.

- Mi smo svi veliki Noletovi navijači, a sin nam je već pokazao da je pravi šampion jer je, na izvestan način, sam došao na svet, bio malo na kiseoniku, ali se izborio - kaže presrećni otac Saša Jaćimović (37), koji sa suprugom Tijanom (25) već ima trogodišnjeg sina Vukašina, a ne odvajaju ni domaćinovu ćerku iz prethodnog braka.

Pod istim krovom su i Sašini roditelji, pa je u Stragarima na okupu čak osmoro Jaćimovića!

Saša Jaćimović, Foto Privatna arhiva

- Upoznali smo se na starinski način, preko provodadžije, i odmah se lepo složili, pa zajedno živimo već tri i po godine. Skromni smo, bavimo se poljoprivredom i najviše uzgajamo kornišone, a ne primamo bilo kakve dečje dodatke i pomoć, pa se nadamo da će se, možda, to sada promeniti - kaže Tijana, koja je poreklom iz Donjeg Komrena kod Niša.

A, kao što smo već pisali, niko u kući, pa ni ona sama, nije znao da je mlada domaćica u drugom stanju. Zato ih je sve iznenadio iznenadni porođaj, oko dva sata posle ponoći, kada je beba iz majčinog stomaka bukvalno ispala na pod. Srećom, to nije ostavilo posledice, što je odmah konstatovala i ekipa trsteničke Hitne pomoći - dr Nikola Veškovac i medicinska sestra Mila Knežević - koja je, zahvaljujući vozaču Tomici Vučkoviću brzo stigla do 25 kilometara udaljenih Stragara i majku i bebu transportovala do Ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Kruševcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!