„FILIP PLEJN“ ŠIJE JAKNE U RAŠKOJ: Čuveni dizajner i kompanija iz Draganića ugovorili saradnju

V.N.

02. 04. 2021. u 07:00

Kompanija Luss Textile iz Raške dogovorila je saradnju sa čuvenim dizajnerom Filipom Plejnom. U planu je proizvodnja jakni pod brendom ovog poznatog modnog dizajnera.

„ФИЛИП ПЛЕЈН“ ШИЈЕ  ЈАКНЕ У РАШКОЈ: Чувени дизајнер и компанија из Драганића уговорили сарадњу

Foto Arhiva

- Trenutno se radi na tehničkim pripremama i izradi modela nakon čega se očekuje i početak serijske proizvodnja“ - potvrdio je za „Preduzetnik“ Savo Mitrović, direktor kompanije „Luss Textile“. Ovim projektom će domaća tekstilna industrija dobiti na značaju i postati prepoznatljiva u svetskim modnim krugovima.

PRVI BUTIK

Mediji pišu da je u planu i otvaranje prvog butika "Filip Plejn" u tržnom centru "Galerija" u "Beogradu na vodi"

Početkom marta, na poziv Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, Plejn je posetio fabriku u Draginićima nadomak Raške i sa menadžmentom te kompanije razgovarao o mogućnostima buduće saradnje i zajedničkih poslova. Plejn je osnivač kompanije Philipp Plein International Group koja uključuje brend Philipp Plein, Plein Sport i Billionaire, proizvodi garderobu, cipele, aksesoare i nameštaj.

Mitrović i Plejn u fabrici, Foto Arhiva

Plejn je prilikom posete pohvalio kapacitete fabrike u Draganićima.

- Veliko je zadovoljstvo videti tako moderno mesto za proizvodnju, s obzirom na udaljenost od Beograda posebno, jer uvek tražimo nove dobavljače koji mogu da ispune naše standarde i zahteve u smislu dizajna proizvoda i kvaliteta. Mi proizvodimo oko milion komada odeće godišnje. Radimo uglavnom u Evropi i Aziji, ali za nas Evropa postaje sve više važna zbog blizine našeg centralnog skladišta. Mogućnosti ove fabrike su velike, imaju širok spektar proizvoda“ - rekao je Plejn. Luss Textile je renomirani proizvođač garderobe, radno-zaštitne odeće, vojno-policijskih i korporativnih uniformi. Više od 90 odsto proizvoda plasira na evropsko tržište, trenutno zapošljava oko 300 radnika. Namerava da u narednih pet godina uposli do 750 ljudi.

Foto Arhiva

Fabrika je počela sa radom januara 2019. godine, a već uspešno sarađuje sa kompanijom Replay, kao i sa najpoznatijim svetskim modnim brendom koji se bravi prodajom perjanih jakni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!