SASTANAK U BRISELU: Vučić razgovarao sa Lajčakom

Tanjug

17. 05. 2021. u 19:54 >> 20:31

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se večeras u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

САСТАНАК У БРИСЕЛУ: Вучић разговарао са Лајчаком

Foto: Instagram

Sastanak se održava u zgradi ambasade Srbije u Briselu.

- Dobar razgovor sa Miroslavom Lajčakom večeras u Briselu. Srbija je spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom. Bez razgovora nema rešenja, a voleo bih da probleme prethodnih i naše generacije, ne ostavljamo našoj deci - naveo je predsednik Srbije.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beogrda i Prištine Miroslav Lajčak izrazio je večeras zadovoljstvo što je imao priliku da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovara o razvoju situacije u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

- Zahvalan sam na prilici da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovaram o razvoju situacije u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine i odnosima EU i Zapadnog Balkana između njegovih poseta sedištu NATO i Češkoj - napisao je Lajčak na Tviteru.

Predsednik Srbije se prethodno u sedištu NATO sastao sa generalnim sekretarom Severnoatlantske alijanse, Jensom Stoltenbergom.

Pretodno je predsednik Vučić, ocenio da će nastavak dijaloga sa Prištinom "biti težak" obzirom na stavove koje se prištinski zvaničnici izneli u Sloveniji tokom sastanka procesa Brdo Brioni.

Iz Brisela, Aleksandar Vučuć putuje direktno u Prag u dvodnevnu bilateralnu posetu Češkoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada