SASTANAK U BRISELU: Vučić razgovarao sa Lajčakom

Tanjug

17. 05. 2021. u 19:54 >> 20:31

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se večeras u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

САСТАНАК У БРИСЕЛУ: Вучић разговарао са Лајчаком

Foto: Instagram

Sastanak se održava u zgradi ambasade Srbije u Briselu.

- Dobar razgovor sa Miroslavom Lajčakom večeras u Briselu. Srbija je spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom. Bez razgovora nema rešenja, a voleo bih da probleme prethodnih i naše generacije, ne ostavljamo našoj deci - naveo je predsednik Srbije.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beogrda i Prištine Miroslav Lajčak izrazio je večeras zadovoljstvo što je imao priliku da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovara o razvoju situacije u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

- Zahvalan sam na prilici da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovaram o razvoju situacije u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine i odnosima EU i Zapadnog Balkana između njegovih poseta sedištu NATO i Češkoj - napisao je Lajčak na Tviteru.

Predsednik Srbije se prethodno u sedištu NATO sastao sa generalnim sekretarom Severnoatlantske alijanse, Jensom Stoltenbergom.

Pretodno je predsednik Vučić, ocenio da će nastavak dijaloga sa Prištinom "biti težak" obzirom na stavove koje se prištinski zvaničnici izneli u Sloveniji tokom sastanka procesa Brdo Brioni.

Iz Brisela, Aleksandar Vučuć putuje direktno u Prag u dvodnevnu bilateralnu posetu Češkoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (7)

Petar

17.05.2021. 21:35

Srbija je spremna za kompromis i mirnim putem da se rešava pitanje KiM. Priština mora da pristane na to, ako žele da nešto zajedno postignemo.