ODBIO SAM AMERIČKI PRITISAK: Vučić - Uspeo sam da sačuvam granice Srbije, ponašao sam se onako kako se niko pre mene nije ponašao

Novosti online

14. 05. 2021. u 23:11

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je u Vašingtonu odbio američki pritisak po pitanju KiM i odbranio državu Srbiju, kao i da je ponosan na to.

ОДБИО САМ АМЕРИЧКИ ПРИТИСАК: Вучић - Успео сам да сачувам границе Србије, понашао сам се онако како се нико пре мене није понашао

Foto: Printskrin

Vučić je u emisiji Prva tema na TV Prva rekao da je u Vašingtonu kada su mu ponudili obostrano priznanje rekao, "žao mi je što moram da vam pokvarim žurku, ali Srbija neće u tome da učestvuje", a kako kaže, bila je potrebna velika hrabrost za to.

On je to rekao na pitanje da prokomentariše to što je izraelski ambasador rekao da je Izrael to uradio pod američkim pritiskom.

- Sačuvao sam i KiM i Srbiju i ponašao se onako ako se niko pre mene nije ponašao, iz bivše vlasti su se plašili svoje senke, nisu smeli da spomenu ni Oluju, a mi je obležavamo kao teški zločin i progon protiv našeg naroda.

A povodom toga što je izraelski ambasador rekao da je priznanje Kosova od strane Izraela urađeno uz neku vrstu saglasnosti Srbije, pa se ispravio da je govorio o dva sporazuma i rekao da Srbija nije priznala Kosovo, Vučić je rekao da je Nikola Selaković bio u pravu kada je rekao da je njegova izjava bila bezobrazluk.

Kako je rekao Vučić, ambasador Izraela je rekao - da je Srbija zajedno sa Kosovom učestvovala u tome, što je netačno.

- U mom potpisu nigde se ne spominje priznanje Kosova od strane Izraela, jer sam ja to odbio. Lično sam u lice rekao, evo doneo sam sporazume, ovde moj potpis se nigde ne spominje - na priznanje Izraela, jer ja nisam dao da to bude, pa je promenjeno.

Rekao sam Netanjahuu da postoje dve ponude iz SAD - jedna je ona koju Amerikanci podržavaju, a to je da ga Kosovo prizna Izrael i da prebaci svoju ambasadu u Jerusalim, a druga je bila ponuda Srbije da Kosovo ne priznaju i da u tom slučaju da Srbija prebaci ambasadu u Jerusalim. I to sam rekao svega sedam dana posle ponude u direktnom telefonskom razgovoru i imam kompletnu službenu belešku o tome", rekao je Vučić.

Dodao je da posle nije bio baš oduševljen potezom Izreala.

- Ponosan sam što sam u najtežim okolnostima uspeo da odolim svim pritiscima i da im u lice kažem sve što mislim i da odbranim državu Srbiju - naglasio je Vučić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)