NAJSTARIJA poslanica Skupštine Srbije Smilja Tišma i osnivačica Udruženja logoraša Jasenovac svedočila je danas u parlamentu o događajima na teritoriji Nezavisne Države Hrvatske i pozvala parlament da usvoji rezoluciju o izvršenom genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima u Drugom svetskom ratu koje je to udruženje ranije uputilo.

Komentari (10)

Milan

11.05.2021. 18:29

Konacno da se sete da spomenu makar takvu rezoluciju. Nakom dubojih naklona bivsih predsenika koji su isli po regionu i izvinjavali se za tudje zrtve, Srbija se setila svojih zrtava. Ne samo doneti takvu rezoluciju, nego i kaznjavati one koji kazu da jasenovac i drugi logori nije bio genocid. Tako je i u drugim drzavama

CCCC

11.05.2021. 18:35

Јадна жена не може да дише са овом крпом преко уста па мало спустила испод носа да се не угуши.

Marko Radišić

11.05.2021. 18:38

Poznavajući one koji odlučuju u Srbiji:i njihovu hrabrost i oportunizam, inicijativa nema šanse da bude prihvaćena, jednostavno preći će se preko nje bez riječi i bez donošenja bilo kakve odluke. Tragično je da je jedini narod u Evropi koji je uz Jevreje i Rome bio žrtva genocida u XX vijeku, genocida vršenog na najstrašniji način, bude osuđen kao genocidan, a da njegovi predstavnici u vlasti ne smiju o tome ni riječ da kažu. Proglasiti Srbe za gemocidne na inicijativu Hrvata i Bošnjaka isto je kao kad bi na inicijativu Nijemaca za genocidan narod bili proglašeni Jevreji. Ponavljam, uskoro čemo se svi u to uvjeriti, da niko neće preduzeri ništa u vezi sa ovom, malo je reći opravdanom inicijativom.

milovan

11.05.2021. 18:49

Pa Srbi nisu smeli da Jasenovac proglase mestom genocida 75 godina.??!!!!!!! Nece smeti ni sada. Jedino kada bi im netko platio oni bi izglasali. Ovako,nema sanse.Pre bi izglasali da smo mi Srbi napravili genocid nad hrvatima.

ByK

11.05.2021. 19:16

Даће Бог, јер је крајње време за тако нешто. Да ,,сусједи" коначно буду постављени на своје место, а ки да кренемо да узрастамо национално, као што смо увек после тешког страдања.

Vasa

11.05.2021. 20:23

Тематика геноцида над Србима треба бити заступљена у свим уџбеницима у нашем школству за све предмете које ово дотиче (историју, географију, Српски језик, грађанско васпитање, веронауку, психологију, социологију, фиозофију,...) Када кажем геноцид над Србима, то мислим на сва зла која су задесила Српски народ (римско царсто, ромејска држава, Хуни, Монголи, Бугари, турци, аустријско царство, мађарска краљевина, Наполеоново царство, Аустро-Угарска, Немачка, Италија, хрватска фашистичка држава, бугарска, Мађарска, албанија, Словенија, хрватска, БиХ, албанија, НАТО. Нисам неписмен, када пишем Српски, то је велико слово увек и тако увек треба да буде. Нека су слова мала и то са разлогом.