KRIEMADI: Čestitam Vučiću na proceni rezultata izbora u Albaniji

Novosti online

29. 04. 2021. u 12:53

LIDER Socijalističkog pokreta za integraciju u Albaniji Monika Kriemadi čestitala je Socijalističkoj partiji Edija Rame na pobedi ostvarenoj na parlamentarnim izborima održanim 25. aprila, uz naglasak da su vlast osvojili „oligarsi“, prenosi „Albanian Daily news“.

КРИЕМАДИ: Честитам Вучићу на процени резултата избора у Албанији

Foto: Facebook

- Najpre želim da čestitam pobedu oligarsima i bandama, jer su oni istinski pobednici na izborima. Drugo, čestitam predsedniku Vučiću na proceni rezultata koje je dao za izbore u Albaniji - rekla je Kriemadi.

Ona je izrazila žaljenje zbog pogrešne političke strategije svoje stranke, počevši od odricanja od poslaničkih mesta i bojkota lokalnih izbora 2019. godine.

- Svesno ili nesvesno, predali smo vlast Rami i oligarsima - poručila je ona.

Kriemadhi se javno izvinula predsedniku Albanije Iljimu Meti zbog njegove zabrinutosti zbog zajedničke odluke jedinstvene opozicije da se odrekne poslaničkih mesta.

Foto: Mediji

 

Iako nije skrivale razočaranje rezultatima, predsednice Socijalističkog pokreta za integraciju je obećala da će se ova opoziciona stranka ponovo vratiti na političku scenu.

- Moje razočaranje je bilo veliko, ali postoji jedna stvar oko koje sam vrlo sigurna i jasna: ovaj sistem je parodija. SPI je sa 107 hiljada glasova dobio četiri mandara, a druga politička partija za koju je se ne zna šta je zapravo, dobila je tri mandata sa 35 hiljada glasova - rekla je Kriemadi, misleći na Socijaldemokratsku stranku Toma Došija.

Foto: Mediji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna