PETKOVIĆ: Perfidni pokušaj Prištine da se prikrije autor "non-pejpera"

D. Z.

28. 04. 2021. u 21:21

NASTOJANjA iz Prištine da "non-pejper" o Kosovu i Metohiji pripišu zvaničnom Beogradu samo su perfidni pokušaj da se prikrije njegov pravi autor.

ПЕТКОВИЋ: Перфидни покушај Приштине да се прикрије аутор нон-пејпера

Foto Tanjug

Ovo je između ostalog naveo Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u saopštenju za javnost povodom objave pomenutog dokumenta. Ističući da se “takav dokument nije pojavio ni u jednom beogradskom mediju, već u prištinskim medijima i to dan nakon što je obelodanjeno kada će biti nastavljeni pregovori” Petković je ocenio da bi “zato Prištini bilo bolje da se dobro pripremi za dijalog, a Aljbinu Kurtiju da današnje razgovore u Briselu vodi u duhu normalizacije odnosa sa Beogradom, nego što energiju rasipa na lažne vesti.” 

- Beograd ostaje pri čvrstoj poziciji da su pregovori i dijalog jedini put ka pronalaženju trajnog i održivog rešenja, a to se ne može postići nikakvim tajnim dokumentima ili nečijom listom želja. Podjednako kao što predsednika Aleksandra Vučića niko pritiscima i ucenama ne može naterati da prizna takozvano Kosovo - zaključuje Petković u saopštenju za javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili