PRIŠTINA SUŠTINSKI NEĆE DIJALOG: Selaković se oglasio posle skandalozne izjave Vjose Osmani

Novosti online

22. 04. 2021. u 21:29

SKANDALOZNE izjave i skandalozno ponašanje Vjose Osmani pokazuje da Priština suštinski neće dijalog, saopštio je šef srpske diplomatije Nikola Selaković.

ПРИШТИНА СУШТИНСКИ НЕЋЕ ДИЈАЛОГ: Селаковић се огласио после скандалозне изјаве Вјосе Османи

Foto Arhiva

- Poruke predstavnika Prištine da će preispitati Briselski sporazum kako bi "resetovali" dijalog sa Beogradom, koji se, podsetiću, odvija uz posredovanje i garancije EU, jeste neviđena politička drskost, i zahteva hitnu i oštru reakciju svih koji žele trajnu stabilnost i mir na Zapadnom Balkanu. 

Današnje poruke Vjose Osmani su eufemizam za blokadu dijaloga, jer rezultati dijaloga Beograda i Prištine nisu švedski sto, sa kojeg se može birati šta će biti primenjeno a šta ne. 

Obistinjuju se predizborne poruke Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti nisko na listi njihovih prioriteta, što, kako je danas definitivno i potvrđeno, zapravo znači da njega uopšte ne zanima dijalog ili kompromis. 

Priština godinama, preciznije čitavih osam godina, odbija da sprovede svoju jedinu pravu i suštinsku obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje Zajednice srpskih opština, i danas je i Beogradu i međunarodnoj zajednici jasno poručeno da je izbegavanje obaveza, manipulisanje i laž standard, a ne incident, u delovanju prištinskih političkih struktura.

Očekujem da međunarodna zajednica, posebno države koje otvoreno i intenzivno podržavaju Prištinu, u interesu stabilnosti i mira u regionu zauzdaju i disciplinuju svoje pulene - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna