NEMOGUĆE JE DA TERITORIJA TUŽI SOPSTVENU DRŽAVU: Evo u čemu je nelogičnost izjava koje stižu iz Prištine

D.R.Đ.

15. 04. 2021. u 16:23

NAJAVE političkih lidera u Prištini da će tužiti zvanični Beograd za navodne ratne zločine i genocid – ništave su i nemaju nikakvo pravno utemeljenje - poručuje Igor Popović, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

НЕМОГУЋЕ ЈЕ ДА ТЕРИТОРИЈА ТУЖИ СОПСТВЕНУ ДРЖАВУ: Ево у чему је нелогичност изјава које стижу из Приштине

Foto: J. Matijević

Nejasno je kom to sudu planiraju da tuže našu državu, naveo je Popović, kada takozvano Kosovo kao teritorija pod međunarodnom upravom u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN, nije pravni subjekt međunarodnog javnog prava i ne može biti stranka u postupku pred Međunarodnim sudom pravde. Nemoguće je u pravnom smislu da jedna teritorija tuži sopstvenu državu za ratne zločine i genocid, kada ono ni ne može biti stranka u postupku.

- Zbog toga, ovakve izjave nisu ništa drugo nego dnevno političke provokacije na koje nećemo odgovarati jezikom provokacija i uvreda, već argumentima i činjenicama. Što se tiče poruke da je adresa za ratne zločine na Kosovu i Metohiji u Beogradu, možda je bolje da se politički lideri u Prištini podrobnije informišu i takve poruke upute na adrese suda u Hagu, u kom se za zločine nad Srbima i drugim nealbancima sudi njihovim kolegama iz Prištine - naveo je Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost