PALMA POVEO MEDICINARE SA PRVE LINIJE FRONTA U EGIPAT: U delegaciji i političari, najavljeni sastanci sa poslanicima (FOTO)

Z.U.

11. 04. 2021. u 13:50

JUGROS je avionom sa beogradskog aerodroma poletela srpska medicinsko - politička delegacija na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije, narodnim poslanikom i predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom za Egipat.

ПАЛМА ПОВЕО МЕДИЦИНАРЕ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА У ЕГИПАТ: У делегацији и политичари, најављени састанци са посланицима (ФОТО)

Foto: Z.U.

U delegaciji su zdravstveni radnici sa prve linije odbrane od kovida 19 i to iz Kliničkog centra Srbije, KBC “Dragiša Mišović”, Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, VMA, KBC “Bežanijska kosa”, Kliničkog centra Niš, Kovid bolnice Kruševac, Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju iz Beograda, Medicinskog sistema Beograd, Opšte bolnice u Jagodini i Doma zdravlja u Jagodini, Opštih bolnica u Ćupriji i Paraćinu, Doma zdravlja “dr Simo Mlošević” iz Beograda i zdravstvenih centara u Despotovcu i Rekovcu.

U delegaciji su i narodni poslanici, pored Markovića i Jadranka Jovanović iz SNS i Marija Jevđić i Života Starčević i iz Jedinstvene Srbije.

Ova delegacija boraviće u Hurgadi od 11. do 17. aprila.

- Ceo trošak ovog puta i boravka u Egiptu snose donatori, a obezbedio sam donatore i za odlazak 1000 lekara i uopšte zdravstvenih radnika u Grčku u junu ove godine. Lekari, medicinske sestre i tehničari su naši heroji sa prve linije fronta u borbi protiv kovida 19 i mi im se na ovaj način zahvaljujemo. 

Tokom boravka u Hurgadi privredno politički deo delegacije imaće sastanke sa poslanicama iz egipatskog parlamenta koji će iz Kaira doći u Hurgadu, zatim sa guvernerom Crvenog mora generalom Amr Hanafijem, kao i sa više egipatskih privrednika. Medicinski deo naše delegacije, koji je i najbrojniji, obići će Klinički centar u Hurgadi i imaće razgovore sa svojim egipatskim kolegama. Ova delegacija ima i verski karakter jer je deo delegecije i zastupnik manastira Hilandar za Srbiju Miloš Stojković koji će imati susret sa predstavnicima Koptske pravoslavne crkve u Egiptu”, rekao je jutros pred polazak za Egipat Dragan Marković Palma.

- Cilj je još jače prijateljstvo sa stomilionskim Egiptom, koji je i najjača sila Bliskog istoka i kako bi predstavnici u Egipta u međunarodnim instituicijama, pre svega u Ujedinjenim nacijama bili na strani pravde, a to znači na strani Srbije i da vratimo prijateljstvo između naše dve zemlje, kakvo je bilo za vreme Tita i Nasera. I da našim egipatskim prijateljima kažemo sa kakvom se Srbija nepravdom suočavala pre 8 godina. I da im kažemo da je Srbija danas najpopularnija u međunarodnim odnosima zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da zbog toga Srbija danas ima vakcine protiv korona virusa za sve svoje građane kupljene i na istoku i na zapadu, jer svuda imamo prijatelje i da je Srbija danas lider u nabavci vakcina, u rastu Bruto društvenog proizvoda, u zapošljavanju, jer danas ima najnižu stopu nezapslenosti u svojoj istoriji, u privlačenju stranih investitora, u najvećem rastu plata i penzija za svoje građane i u tome što svojom miroljubivom politikom čuva mir i stabilnost na Balkanu, baš kao i Egipat na Bliskom istoku - rekao je Marković i dodao da je za ovo putovanje dobio privilegovane cene u hotelima u Hurgadi, koje su mu domaćini dali zbog toga što je prošle godine dobio Oskar popularnosti u Hurgadi kao najpopularniji stranac u tom poznatom egipatskom gradu na obali Crvenog mora.

U srpskoj delegaciji je i pevač Đani, koji će našu delegaciju zabavljati u Hurgadi, kako je rekao bez honorara, a u delegaciji je i veliki broj srpskih novinara. U delegaciji je ukupno 130 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti