MINISTAR MALI SE SASTAO SA BRITANSKIM MINISTROM GREJEM STJUARTOM: U narednih nekoliko meseci posetićemo London

Novosti online

08. 04. 2021. u 14:46

МИНИСТАР МАЛИ СЕ САСТАО СА БРИТАНСКИМ МИНИСТРОМ ГРЕЈЕМ СТЈУАРТОМ: У наредних неколико месеци посетићемо Лондон

Foto: Ministarstvo finansija

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa ministrom za izvoz Ujedinjenog Kraljevstva Grejem Stjuartom, sa kojim je razgovarao o ekonomskim odnosima dve zemlje i o potencijalima za još intenzivniju saradnju.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud.

Sagovornici su razgovarali o investicionim potencijalima Republike Srbije i o strateškim projektima za koje su zainteresovane kompanije iz Velike Britanije. U tom smislu, ministar Mali je ministru Stjuartu predstavio plan „Srbija 2025“ koji je vredan 14 milijardi evra, a koji podrazumeva izgradnju velikih kapitalnih projekata na teritoriji cele zemlje.

Foto: Ministarstvo finansija

Tema sastanka su bili i projekti u oblasti zaštite životne sredine, kao i borba protiv klimatskih promena, koji su prioriteti Vlade Republike Srbije, kako je istakao ministar Mali. Ministri su razgovarali o bližoj saradnji u toj oblasti, koja može umnogome da doprinese zelenoj ekonomiji. 

Na sastanku je dogovorena i poseta ministra finansija Siniše Malog Londonu, u narednih nekoliko meseci, tokom koje će investitorima biti predstavljeni investicioni potencijali Republike Srbije, kao i strateški projekti koji se sprovode u našoj zemlji.

Ministri su dogovorili i da ekspertski timovi dva ministartsva dodatno aktiviraju saradnju kako bi se kroz određene sporazume ozvaničila saradnja u određenim segmentima.

- Sastanak sa britanskim ministrom za izvoz Grejem Stjuartom. Razgovarali smo o ekonomskim odnosima dve zemlje i o potencijalima za još intenzivniju saradnju. U narednih nekoliko meseci posetićemo London, kako bismo investitorima iz Velike Britanije predstavili strateške projekte i investicione potencijale naše zemlje- Napisao je Mali na svom profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)