OVDE SE RADI O POKUŠAJU FALSIFIKOVANJA ISTORIJE: Popović - Nemački ambasador da se izvini zbog uvrede

Novosti online

08. 04. 2021. u 12:11

SRAMNA izjava nemačkog ambasadora u Beogradu, Tomasa Šiba, da je trebalo bombardovati Srbiju 1999. godine da bi se sprečio genocid, predstavlja vrhunac cinizma i nastavak kampanje pojedinih zapadnih zemalja da se srpski narod proglasi za genocidan, izjavio je danas predsednika Srpske narodne partije dr Nenada Popovića.

ОВДЕ СЕ РАДИ О ПОКУШАЈУ ФАЛСИФИКОВАЊА ИСТОРИЈЕ: Поповић - Немачки амбасадор да се извини због увреде

Foto Promo

Posebno je perfidno, naveo je Popović u saopštenju, što je ambasador Šib ovo rekao u danima kada srpski narod obeležava osam decenija od bombardovanja Beograda koje su izvršili nacistički bombarderi. 

- Jasno je da se radi o još jednom pokušaju falsifikovanja istorije, gde jedan predstavnik nemačke nacije, koja je odgovorna za milione mrtvih u Prvom i Drugom svetskom ratu, pokušava da Srbe proglasi za genocidan narod i agresore- smatra Popović.

Podseća ambasadora Šiba da je srpski narod i tokom Prvog i tokom Drugog svetskog rata baš od Nemaca preživeo genocid, od Mačve 1914, Kragujevca i Kraljeva 1941, do Jasenovca, gde su ustaše, pod nacističkom zaštitom, zverski ubijale srpsku decu.

- Zahtevamo od nemačkog ambasadora da se izvini srpskom narodu za izgovorene uvrede, ako želi da nastavi da kredibilno obavlja dužnost diplomatskog predstavnika svoje zemlje u Republici Srbiji- naveo je Popović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!