OVDE SE RADI O POKUŠAJU FALSIFIKOVANJA ISTORIJE: Popović - Nemački ambasador da se izvini zbog uvrede

Novosti online

08. 04. 2021. u 12:11

ОВДЕ СЕ РАДИ О ПОКУШАЈУ ФАЛСИФИКОВАЊА ИСТОРИЈЕ: Поповић - Немачки амбасадор да се извини због увреде

Foto Promo

SRAMNA izjava nemačkog ambasadora u Beogradu, Tomasa Šiba, da je trebalo bombardovati Srbiju 1999. godine da bi se sprečio genocid, predstavlja vrhunac cinizma i nastavak kampanje pojedinih zapadnih zemalja da se srpski narod proglasi za genocidan, izjavio je danas predsednika Srpske narodne partije dr Nenada Popovića.

Posebno je perfidno, naveo je Popović u saopštenju, što je ambasador Šib ovo rekao u danima kada srpski narod obeležava osam decenija od bombardovanja Beograda koje su izvršili nacistički bombarderi. 

- Jasno je da se radi o još jednom pokušaju falsifikovanja istorije, gde jedan predstavnik nemačke nacije, koja je odgovorna za milione mrtvih u Prvom i Drugom svetskom ratu, pokušava da Srbe proglasi za genocidan narod i agresore- smatra Popović.

Podseća ambasadora Šiba da je srpski narod i tokom Prvog i tokom Drugog svetskog rata baš od Nemaca preživeo genocid, od Mačve 1914, Kragujevca i Kraljeva 1941, do Jasenovca, gde su ustaše, pod nacističkom zaštitom, zverski ubijale srpsku decu.

- Zahtevamo od nemačkog ambasadora da se izvini srpskom narodu za izgovorene uvrede, ako želi da nastavi da kredibilno obavlja dužnost diplomatskog predstavnika svoje zemlje u Republici Srbiji- naveo je Popović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

solo

08.04.2021. 12:38

Bogami nas predsednik Vucic se suvise povlascuje Nemackoj a zna kako smo prosli i sta su nam sve uradili u prvom i drugom svetskom ratu i sad nas osudjuju ti sami "fasisti"da smo genocidan narod. Mozda mu Vucic odnese jedan od njegovih Vitaminskih Paketica i procisti psihu tom jadnom Tomasu sa slikama o konc logorima i ubijanjima po celoj Srbiji,Evropi i svetu.Taj ce Tomas biti smenjen kad tad i nasi predsatvnici ne bi treablo da posecuju Nemacku Ambasadu za dogledno vreme. Ovo je samo jedna od Mentalnih provokacija Thomasa i njegove zemlje koja radila na podrivanju nase zemlje svih ovih godina da bi ojacala Hrvate i Albance za neki sudnji dan koji nas ceka..Ali mi cemo biti superspremni za to i onda nam granice nece biti vise vazne.

ZA IZVINJENJE JE PREKASNO

08.04.2021. 12:44

Dajte mu 24 sata vremena, nek spakuje kofer i propratite ga do Race, neka ide u Sarajevo gde je naucio lajat o srbime, dok je sluzbovao u okupiranij Bosni.

Salebre

08.04.2021. 16:32

Bravo!!! Konačno se Srbi javljaju! Koliko smo čekali na to, nema propust-neka idu "zapadnjaci" iz zemlje i neka tamo sanjaju maglu:Holywood! Bravo