BAZA KSB KOD JUŽNE MITROVICE: Grade vojni objekat na strateškom brdu za kontrolu četiri srpske opštine

Tanjug

26. 03. 2021. u 18:14

TAKOZVANE kosovske bezbednosne snage planiraju da izgrade bazu na brdu Crnuša, nakon što im je Skupština opština južne Mitrovice na današnjoj sednici odobrila ustupanje zemljišta na korišćenje, prenose prištinski mediji.

БАЗА КСБ КОД ЈУЖНЕ МИТРОВИЦЕ: Граде војни објекат на стратешком брду за контролу четири српске општине

AP Photo

Kako navodi Reporteri, Crnuša je jedno od od najviših brda u severnom regionu Kosova i Metohije, a sa njega se vide sve četiri opštine na severu sa većinskim srpskim stanovništvom i desetine sela.

Predsednik opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri napisao je na Fejsbuku da će baza imati 191 hektar i da će grad biti stabilan, a "svaki centimetar zemlje zaštićen."

On je dodao da je predložio da baza dobije ime po, kako je naveo, "albanskom heroju Isi Boljetiniju".

Isa Boljetinac bio je jedan od vođa albanskog ustanka iz 1910. godine, a Albanci u njemu vide glavnu figuru i borca za oslobođenje od Osmanskog carstva i Kraljevine Srbije i Kraljevine Crne Gore.

Srbi ga pamte po brojnim zločinima i proterivanju srpskog življa iz Ibarskog Kolašina nakon 1901. godine, koji je uključivao ubistva, silovanja, pljačke, navodi Kosovo onlajn.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠTA ĆE TURCI REĆI POSLE GLASANJA: Vučić - Počinili su genocid nad Jermenima