STANOVI JOŠ POD ZNAKOM PITANJA: U Narodnoj skupštini poslanik SNS Sandra Božić nedavno iznela podatke o imovini Đilasovog brata Gojka

V. N.

18. 03. 2021. u 11:30

DOKUMENTACIJA o pozamašnim svotama novca koje Dragan Đilas ima na računu u inostranstvu mogla bi da baci i novo svetlo na nedavno obelodanjene informacije da je njegov rođeni brat Gojko vlasnik na stotine kvadrata u centru Beograda, tačnije najmanje 28 nekretnina, među kojima su i luksuzni stanovi, ali i lokali i garaže.

СТАНОВИ ЈОШ ПОД ЗНАКОМ ПИТАЊА: У Народној скупштини посланик СНС Сандра Божић недавно изнела податке о имовини Ђиласовог брата Гојка

Arhiva

Naime, sada se otvara pitanje da li su braća Đilas novac od sumnjivih poslovnih transakcija, osim transferovanja na račune van zemlje, iskoristili i kroz kupovinu ekskluzivnih kvadrata u prestonici.

Podsetimo, prema podacima koje je u Skupštini Srbije iznela poslanica SNS Sandra Božić, Gojko Đilas, između ostalog, poseduje stan u Siminoj ulici od 91 kvadrata, a stan iste veličine ima i u Beogradskoj ulici. Prema njenim rečima, vlasnik je i stanova u Gramšijevoj, Dušana Radovića, Borislava Pekića, Gospodar Jovanovoj, Gospodar Jevremovoj, Dimitrija Tucovića, Svetozara Markovića i Kornelija Stankovića. U zgradi u Ulici Velisava Vujovića poseduje pet stanova, svaki od po 127 metara kvadratnih, kao i još dva manja stana i čak sedam garaža. U Ulici Jevrema Grujića ima stan od čak 160 kvadrata. Na spisku negove imovine su i lokal u Požarevačkoj i dve garaže u Ulici Đorđa Stanojevića.

Gojko Đilas je, uprkos tome što je prema imovinskoj karti očigledno veoma uspešan poslovni čovek, do tada bio apsolutno nepoznat srpskoj javnosti. Božićeva je ukazala i da ovo, najverovatnije, nije kraj spiska imovine koja se vodi na ime Gojka Đilasa.

- O tajkunskoj braći se ne govori, ali zato se priča o predsednikovom bratu. Koliko puta ste čuli da poseduje restorane, pekare, zemlju po Vojvodini, koliko puta su sami sebe demantovali, da Andrej Vučić ništa od toga ne poseduje? Ali se o bratu Dragana Đilasa ne govori. Je l' to zabranjena tema? - upitala je tada Božićeva, i dodala da svi takođe znaju kako se zovu deca predsednika jer se o njima neprestano piše i govori i njima se preti.

Dragan Đilas tada je poručio da nije tačno da njegov brat poseduje 28 nekretnina, rekavši da Gojko u vlasništvu ima dva stana, a on sam sedam.

REGISTROVANA FIRMA I U DELAVERU

PRILIKOM otvaranja teme u parlamentu o imovini braće Đilas, navedeno je i da Gojko ima upravljačka prava u četiri kompanije u srpskoj prestonici, kao i da je vlasnik firme "Komodos korporejšn" registrovane u američkoj državi Delaver. Poslanica SNS Sandra Božić ukazala je da se na fiktivnim adresama u Delaveru uglavnom registruju kompanije stranih državljana čiji je jedini cilj pranje novca i izbegavanje plaćanja poreza u zemljama odakle potiču vlasnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a