TRI GLAVNA ZAKLJUČKA SASTANKA VUČIĆA I LAJČAKA: Predsednik saopštio kakva je budućnost pregovora Beograda i Prištine (FOTO)

Novosti online

03. 03. 2021. u 19:49

ТРИ ГЛАВНА ЗАКЉУЧКА САСТАНКА ВУЧИЋА И ЛАЈЧАКА: Председник саопштио каква је будућност преговора Београда и Приштине (ФОТО)

Foto: Tanjug/Rade Prelić

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Nakon sastanka u kom je Lajčak upoznao Vučića sa najvažnijim stvarima iz njegovih razgovora koje je imao u Prištini, predsednik Srbije je istakao tri glavne tačke koje su proistekle iz današnjeg sastanka.

  • Srbija je posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za nastavak dijaloga u svakom trenutku, kada na taj nastavak bude pozvana u Brisel.
  • Srbija podržava aktivnosti, napore i namere Miroslava Lajčaka da politikom kompromisa dođemo do rešenja, a bez ultimatuma i nametanih rešenja.
  • Srbija u dobroj veri učestvuje u dogovorima i pregovorima, u želji da postoji razumevanje i za njene državne i nacionalne interese, a ne samo nacionalne interese Albanaca. U skladu s tim, smatramo da kompromis i dogovor znači - nikome sve, a svakome dovoljno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)