HLADAN TUŠ IZ NEMAČKE ZA KURTIJA: Razgovarajte sa Beogradom ili vam sledi veliko razočaranje

Tanjug

15. 02. 2021. u 15:12

ХЛАДАН ТУШ ИЗ НЕМАЧКЕ ЗА КУРТИЈА: Разговарајте са Београдом или вам следи велико разочарање

Foto: EPA/Depositphotos

ČLANICA Bundestaga Renata Alt pozvala je Pokret Samoopredljenje Aljbina Kurtija, koji je osvojio najviše glasova na vanrednim parlamentarnim izborima na KiM, da se oslobodi ideoloških okova i nastavi dijalog sa Beogradom, osim ako ne želi veliko razočaranje nakon velikog optimizma.

Alt, inače članica parlamentarnog odbora za spoljne poslove i izvestilac Liberalne stranke za istočnu i jugoistočnu Evropu, istakla je da je skeptična prema "beskompromisnim stavovima" Kurtija.

- Bez političkog kompromisa Kurtija ne može biti trajnih rešenja, ovakav stav mogao bi da predstavlja veliki izazov u formiranju vlade. Ako Samoopedeljenje ne želi da veliko razočaranje usledi nakon velikog optimizma, mora se osloboditi ideoloških okova i nastaviti dijalog sa Beogradom. To je nezamenljivo za normalizaciju odnosa sa Srbijom i za kredibilan odnos sa evropskim diplomatama - poručila je Alt, piše portal Kosovo onlajn pozivajući se na prištnski portal Ekonomija onlajn.

Poslanica liberala ocenila je da pobeda Samoopredeljenja pokazuje koliko je velika želja za transformacijom na Kosmetu.

- Svojim obećanjem da će se boriti protiv korupcije i lošeg ekonomskog upravljanja na održiv način, bivši premijer, Aljbin Kurti, podigao je velika očekivanja. NJegov kredibilitet zavisi od toga hoće li očekivanja ispuniti uprkos unutrašnjih političkih i ekonomskih poteškoćama - poručila je Alt.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Naivko

15.02.2021. 15:57

Zivo me interesuje sta to vise ima da se razgovara, odnosno, sta to vise ima nasa vlast da poklanja siptarima. Dobili su sve sto su hteli, sem formalne nezavisnosti. Ne razumem sta drugo doticna Alt ocekuje od pregovora. Ostalo je samo da nas necim ucene da sprovedemo referendum za izmenu ustava.

Prellee

15.02.2021. 16:04

Sok iz Njemacke! Upucuju ih na Beograd, a oni kao mala djeca.Albanci znaju od koga su dobili nezavisnost, od Zapada koji se nije trebao ovdje toliko kompromitovati prema Srbiji.Sad Zapad zeli da se izvuce, da posao zavrse Albanci, ali oni to NE ZNAJU.Zapad je previse veliku kartu bacio na Albance.Ne mogu oni to uraditi.Oni ce uvijek samo kukati, prositi i siriti mrznju. Nemaju kapacitet za bilo sta napredno.Greska Zapada a narocito Njemacke.Predrasude i mrznja prema Srbima, jednih i drugih je sve ovo napravila

Dalibor

15.02.2021. 17:04

Poruka ustvari glasi...Slobodno pregovarajte dok vam ne priznaju nezavisnost,uz podršku SAD i EU naravno... E to je pravi smisao poruke i šta oni nama misle.

Nikola

16.02.2021. 10:05

Ceo cirkus za 96 sati može biti rešen! 72 i 63 Brigada uz malu pomoć avijacije i artiljerije to obave bez greške. A posle ostali rodovi VS po dubini KiM treba da deluju u skladu sa situacijom. U tom slučaju nato ne bi imao prostora a ni vremena da im pomogne,kfor je slab. A nije ni 99-više!

Vatro Marx

27.03.2021. 17:09

Sve dok se pita Zapad za Srpsku svijetinju nista novo. Hoce po svaki cijenu da nam je oduzmu, ovakvom natezanju nema kraja, mora se dati ultimátum.SAD kao i Njemacka dobro znaju da Srbin ne pristaje bilo kakve podele.