ČEDA TRPI JAKE BOLOVE: Zdravstveno stanje političara je izuzetno komplikovano, porodica je zabrinuta

Novosti online

12. 01. 2021. u 08:30

ЧЕДА ТРПИ ЈАКЕ БОЛОВЕ: Здравствено стање политичара је изузетно компликовано, породица је забринута

Foto: Tanjug

ZDRAVSTVENO stanje Čedomira Jovanovića, lidera Liberalno demokratske partije koji se već nekoliko dana nalazi u KBC „Dragiša Mišović“ izuzetno je komplikovano.

On ima obostranu upalu pluća, otežano diše, ima strašne bolove u grudima i stomaku, konstantno povišen pritisak, ali test pokazuje da je negativan na koronavirus. Međutim, iako su lekari uvreni da je sve to povezano s teškim oblikom korone koji je imao u julu, još uvek ne mogu da utvrde šta konkretno izaziva tako jake bolove.

- Pod konstantnim je nadzorom konzilijuma lekara, u bolnicu je smešten nakon što mu je pozlilo, a problemi koje je imao izgledali su kao infarkt. Srećom, to se nije desilo. Lekari sada sumnjaju na emboliju pluća ili upalu kičmene moždine, što je jako ozbiljna stvar, a primećeno je da ima i probleme sa crevima. On se trudi da bude optimističan i da se ne žali, jer su njegova supruga, deca i prijatelji preplašeni, ali nije dobro, povremeno ga priključuju i na kiseonik i daju mu mnogo lekova protiv bolova i onih koji snižavaju pritisak - kaže izvor blizak političaru.

Jovanović je, podsetimo, u julu po izlasku sa Infektivne gde je danima ležao pričao o svojoj teškoj borbi sa koronavirusom i opisivao kroz kakav je pakao prošao.

- Mene je to razbilo, ja ne ličim na sebe, ne smem ni da stanem na vagu da vidim koliko sam kilograma izgubio, danima nisam mogao glavu s jastuka da podignem. Jedino u svemu što sam mogao da vidim je osećaj koji stičete tek kada se suočite sa tim poražavajućim iskustvom, nekom vrstom griže savesti što ste porodicu, prijatelje, ljude u bolnici ugrozili svojom bolešću. O tome sam razmišljao više nego o bilo čemu drugom - ispričao je on tada.

(Alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Rale

12.01.2021. 19:42

Ja nisam lekar ali gospodinu Čedi Jovanoviću probleme prave krvni ugrušci. Pošaljite ga na skener i sve će vam biti jasno. Ne gubite vreme jer mu život visi o koncu!