ZABRANJUJU STRANE ZASTAVE U SKUPŠTINSKOJ SALI: Administrativni odbor usvojio predlog kodeksa ponašanja narodnih poslanika

V. M.

18. 12. 2020. u 12:47 >> 12:47

POSLANICI ubuduće neće moći da unose obeležja strane države niti političke stranke, osim diskretnih obeležja stranke, poput značke na reveru.

ЗАБРАЊУЈУ СТРАНЕ ЗАСТАВЕ У СКУПШТИНСКОЈ САЛИ: Административни одбор усвојио предлог кодекса понашања народних посланика

Foto Tanjug

Ovo je propisano predlogom Kodeksa ponašanja narodnih poslanika koji će uskoro usvojiti Skupština Srbije.

Kodeksom se poslanicima zabranjuje i da "koriste izraze reči i gestikulacije koje vređaju ili omalovažavaju ljudsko dostojanstvo i narušavaju dostojanstvo Narodne skupštine", kao i korišćenje mobilnih telefona i drugih uređaja "na način koji ometa tok sednice Narodne skupštine i njenih tela".

Predlog oduke o usvajanju kodeksa već je usvojio Administrativni odbor i uputio ga skuštini na razmatranje po hitnom postpupku.

Poslanik SNS Veroljub Matić rekao je da je kodeks trebalo doneti i ranije, ali da nikada nije kasno, navodeći da treba da postoji uređen sistem ponašanja poslanika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)