SELJIMI TRAŽIO PRIVREMENU SLOBODU: Evo ko je garantovao za njega

S.S.R.

14. 12. 2020. u 16:06

СЕЉИМИ ТРАЖИО ПРИВРЕМЕНУ СЛОБОДУ: Ево ко је гарантовао за њега

Redžep Seljimi

BIVŠI pripadnik tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Redžep Seljimi, poznat po ratnom nadimku Sultan, tražio je da bude pušten na privremenu slobodu i da tako čeka suđenje pred Sepcijalnim sudom u Hagu koji ga tereti za ratne i zločine protiv čovečnosti, mučenja, zatvaranja, ubistva, kidnapovanja...

NJegova odbrana je navela da je on porodični čovek, a kao dodatak advokati su dostavili pismo podrške predsednika "Samoopredeljenja" Albina Kurtija. On je napisao da je Seljimi patriota, čovek koji "ima najviše moralne i ljudske vrline", obavljao je nekoliko bitnih funkcija, a "svako je poznavao i sarađivao sa Redžepom, može sa punim uverenjem reći da je svaka akcija ometanja suđenja u suprotnosti sa tim ko je Redžep".

Priloženo je još jedno pismo, ali je sakriveno ko ga je posao. Tu autor navodi da mu je Seljimi heroj i umetnik i da je planirao da uskoro postavi izložbu svojih radova.

Inače, tužilaštvo se oštro protivi puštanju na slobodu Seljimija, ali i Hašima Tačija, Kadija Veseljija i Jakupa Krasnićija, jer su sigurni da zastrašivali svedoke.

Tači je već podneo zahtev za privremenu slobodu i ponudio da bude u kućnom pritvoru, pa čak i van Kosova i Metohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)