LUTOVCU NEDOSTAJU NEKI PAPIRI: Ministarstvo državne uprave još nije odlučilo o čelniku Demokratske stranke

D. M.

07. 12. 2020. u 07:51

DVOVLAŠĆE u Demokratskoj stranci se nastavlja, jer Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave još nije donelo odluku da li je predsednik demokrata Zoran Lutovac ili Branislav Lečić.

ЛУТОВЦУ НЕДОСТАЈУ НЕКИ ПАПИРИ: Министарство државне управе још није одлучило о челнику Демократске странке

Foto: D.M.

Ministarka Marija Obradović saopštila je u nedelju da Ministarstvo u ovom trenutku nema dovoljno činjenica na osnovu kojih bi moglo da utvrdi ko je zastupnik DS. Ona je dodala da je na potezu Zoran Lutovac, koji treba da dostavi dopunu dokumentacije.

- Proces je tačno definisan i sve zaintresovane strane su redovno obaveštavane - rekla je Obradovićeva za Tanjug.

Naglasila je i da se sve odvija u predviđenim rokovima i da su datumi koji su se pojavljivali u medijima bili manje-više proizvoljni.

- Svako ko bi rekao da nismo ispoštovali procedure u ovom procesu, kao i u svakom drugom bio bi neozbiljan. U ovom trenutku mislim da je Lutovac na potezu i da on treba da dostavi određenu dokumentaciju - istakla je Obradovićeva.

Ona je primetila da nijedna strana nikada nije rekla da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kasni u procesu, navodeći da je za nju kao ministra važno da se apsolutno ispoštuje procedura. Rekla je i da njeno članstvo u SNS neće ni u kojoj meri uticati na krajnji ishod.

Lečić kojeg je jedna struja izabrala za predsednika DS, podneo je 5. oktobra zahtev Ministarstvu da bude upisan za zakonskog zastupnika stranke. Po propisima, Ministarstvo treba da donese odluku 30 dana od dostavljanja kompletne dokumentacije.

Lečić, za "Novosti", kaže da je više puta ponovio da je u zahtevu da bude upisan za predsednika "sve čisto" i da očekuje takvu odluku:

- Mi strpljivo čekamo. U rukama Ministarstva su "i hleb, i so i pogača". Ne znam šta je traženo od Lutovca, ali mi smo dostavili dokumente kako bih bio upisan kao novi predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a