PRIŠTINA POTKOPAVA TEMELJE DIJALOGA: Petar Petković sa ambasadorom Grčke u Srbiji

D. Z.

03. 11. 2020. u 14:16

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Grčke u Srbiji Jorgosom Diakofotakisom.

ПРИШТИНА ПОТКОПАВА ТЕМЕЉЕ ДИЈАЛОГА: Петар Петковић са амбасадором Грчке у Србији

Petković i ambasador Diakofotakis

Petković je, kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, ambasadora Grčke upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, istakavši da naša strana čvrsto i nepokolebljivo insistira na sprovođenju svih do sada postignutih sporazuma.

Formiranje Zajednice srpskih opština je, prema njegovim rečima, bezuslovna obaveza Prištine, i nema nikakve veze sa bilo čijim očekivanjima od konačnog ishoda dijaloga o normalizaciji odnosa.

Petković je objasnio da pronalaženjem izgovora za neispunjavanje preuzetih obaveza Priština potkopava same temelje dijaloga i ideju da je nesuglasice moguće rešavati mirnim i političkim sredstvima, dodaje se u saopštenju.T

om prilikom, Petković je još jednom zahvalio Grčkoj na tome što ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, konstatujući da je dosledna podrška Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije dodatno ojačala tradicionalno prijateljske i bratske odnose naših država i naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!