MIROVIĆ ZOVE NA ZAJEDNIŠTVO: Poslanici Skupštine Vojvodine, sa 110 glasova "za", podržali novog-starog premijera i njegov tim

J. SIMIĆ

29. 10. 2020. u 21:31

ZAJEDNIŠTVO je reč kojom je Igor Mirović u četvrtak, pred novim sazivom Skupštine Vojvodine, opisao sastav, ali i način rada Pokrajinske vlade na čijem je čelu, a koju čine predstavnici koalicije SNS, SVM, SPS, PS i SDPS.

МИРОВИЋ ЗОВЕ НА ЗАЈЕДНИШТВО: Посланици Скупштине Војводине,  са 110 гласова за,  подржали новог-старог премијера и његов тим

Najavljen rad na mnogim važnim projektima / Foto N. Karlić

Mirovića i njegovu vladu podržalo je 110 poslanika, dok su njih 10 iz redova opozicionih stranaka SRS, DSS, Vojvođanski front i POKS bili protiv.

- Zajedništvo je prvi princip našeg budućeg rada, a drugi će biti okupljanje oko projekata u privredi, poljoprivredi zdravstvu, infrastrukturi, kulturi i svim drugim oblastima jer građani traže konkretne rezultate - naglasio je Mirović, koga je za mandatara, drugi put zaredom, predložio predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor.

Nova Pokrajinska vlada ima devet predstavnika SNS i po jednog iz SVM, SPS, PS i SDPS. Četiri potpredsednička mesta Mirović je poverio: prof. dr Zoranu Gojkoviću (SNS) koji će ujedno nastaviti da vodi sekretarijat zdravstva, Vladimiru Galiću (SNS) koji ostaje i sekretar urbanizma i zaštite životne sredine, Žoltu Sakalošu (SVM) koji će od Mihalja Njilaša preuzeti sekretarijat za obrazovanje i Branku Ćurčiću (SPS) čija funkcija je bez portfelja.

Na čelu ostalih sekretarijata su: Aleksandar Sofić (SNS) - regionalni razvoj, međuregionalna saradnja i lokalna samouprava, Predrag Vuletić (PS) - socijalna politika, demografija i ravnopravnost polova, Ognjen Bjelić (SNS) energetika, građevinarstvo i saobraćaj. Zoran Milošević (SNS) je sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Čedomir Božić (SNS), inače predsednik Opštine Žabalj, vodiće resor poljoprivrede, Nenad Ivanišević (SDPS) - biće na čelu Sekretarijata za privredu i turizam, a Dane Basta (SNS) na mestu sekretara za sport i omladinu nasledio je proslavljenog odbojkaša Vladimira Bateza.

Dve dame koje su bile u sastavu prethodne vlade, i u novom mandatu vodiće iste resore - Dragana Milošević (SNS) Sekretarijat za kulturu, informisanje i verske zajednice, a Smiljka Jovanović (SNS) Sekretarijat za finansije.

PASTOR NE ŽELI PREVREMENE IZBORE

UPITAN da li za godinu i po, uz prevremene republičke izbore, očekuje da se opet glasa i u Vojvodini, predsednik Skupštine APV i lider SVM Ištvan Pastor, rekao je da je njegova želja da u Vojvodini ne bude prevremenih izbora "jer to u poslednje tri decenije nije ovde bila praksa":

- Moja je želja da nam mandati traju do 2024. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet