NOVOSTI SAZNAJU Jedna enigma razrešena: SPS ostaje u Vladi Srbije

S.S.R.

20. 10. 2020. u 12:29 >> 12:29

НОВОСТИ САЗНАЈУ Једна енигма разрешена: СПС остаје у Влади Србије

Foto: Tanjug

SOCIJALISTIČKA partija Srbije biće deo nove vlade i tako nastaviti koalicionu saradnju sa SNS, nezvanično saznaju Novosti.

Time je pred današnje Predsedništvo SNS razrešena jedna enigma oko toga ko će biti u novom timu premijerke. I dalje se definitivno ne zna koliko će i koje resore imati socijalisti.

Podsetimo, jutros su kod premijerke Ane Brnabić bili lider SPS Ivica Dačić i predsednik JS Dragan Marković Palma.

Vučić se sastao sa Dačićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom SPS Ivicom Dačićem.

- Pred Srbijom su teški izazovi. Svaka politička stranka, ali i svaki čovek u našoj zemlji ima obavezu da pomogne svojoj zemlji. Prijateljstva su u politici retka, ali su zajedništvo i jedinstveno delovanje ključni za dobrobit Srbije. Samo ujedinjena Srbija biće snažnija i uspešnija - napisano je na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Vrh naprednjaka u utorak će, na sednici Predsedništva stranke, konačno prelomiti kako će izgledati buduća vlada i da li će i ko od partnera SNS biti deo vladajuće koalicije.

Sa spiskom kandidata za buduće ministre, koji je "skrojila" premijerka Ana Brnabić, za sada je, tvrde naši izvori, upoznat samo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (40)

Mily

20.10.2020. 12:55

Vladu ce sacinjavati oni koji mogu na najbolji nacin da doprinesu zadovoljenju interesa naroda i Srbije u globalu. SPS se pokazala kao odgovorna i principijelna za sve ove godine, tako da je s razlogom u sastavu Vlade RS.

Hana

20.10.2020. 13:17

Pred Srbijom su danas brojni izazovi, kao sto su kosovsko pitanje i evrointegracije i pandemija korona i za resavanje istih je potreban sirok politicki i drustveni koncenzus. Iz tog razloga je mozda pragmaticno uzeti i SPS u vladu.

Maki

20.10.2020. 13:25

Логично је да СНС прво изабере свој кадар, па могу и сами да формирају владу. Ана се доказала својим радом да је способна, али није лако изабрати добар кадар, надам се да ће бити још успешнији тим јер је велика одговорност на СНС тек сад кад је Вучић најавио борбу против мафије! Дачић није лоше водио међунардну дипломатију, Вучић и Ана знају најбоље, они су и најодговорнији за нови тим!

Bojan

20.10.2020. 13:53

Pred Srbijom su teški izazovi, politički, ekonomski, pa i zdravstveni. Svako ko može da doprinese boljitku dobrodošao je. Potrebno je da svako odgovorno i vredno radi svoj deo posla.