BRNABIĆ NA DANIMA RS: Nova Vlada Srbije nastaviće sa podrškom RS

Tanjug

11. 10. 2020. u 00:41

БРНАБИЋ НА ДАНИМА РС: Нова Влада Србије наставиће са подршком РС

Ana Brnabić

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić poručila je da će buduća Vlada Srbije, koja će uskoro biti formirana, nastaviti da radi na ekonomskoj, političkoj i svakoj drugoj podršci Republici Srpskoj i srpskom narodu, poštujući teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

"Želim vam svu sreću, računajte na dalju podršku Vlade Srbije. To se neće promeniti bez obzira na to što će se neki ljudi svakako ovde menjati. To su naše posebne, paralelne veze, to je nešto što Srbija duguje Republici Srpskoj i našem narodu sa one strane Drine i što se u budućnosti nikako neće menjati", izjavila je Brnabić drugog dana manifestacije "Dani Republike Srpske u Srbiji".

U drugoj od šest kolažnih TV emisija, u okviru kojih se zbog korona virusa odvija ovogodišnja manifestacija "Dani Republike Srpske u Srbiji", Brnabić je poručila da se raduje svim budućim danima koje će Srbi sa obe strane Drine obeležavati zajedno.

"Tokom mandata ove vlade trudili smo se da održimo kontinuitet koji je postavio Aleksandar Vučić još kao predsednik Vlade 2014. godine - saradnje posebnih, paralelnih veza sa Republikom Srpskom i našim narodom u Republici Srpskoj i BiH", rekla je premijerka Srbije.

Ona je ukazala da je Srbija nastojala da upućuje i finansijsku pomoć i podršku u vidu novih investicija, kao i da još nešto dodatno uradi sa rukovodstvom Republike Srpske, koje je i samo mnogo učinilo za poboljšanje kvaliteta života u Republici Srpskoj, prenosi Srna.

Brnabić je precizirala da je od 2014. godine Srbija uputila pomoć u vrednosti većoj od 61 milion evra za razne projekte u Republici Srpskoj.

"Meni je od projekata posebno važno 500 digitalnih učionica, nešto na čemu još radimo i što nam ostaje da završimo u bliskoj budućnosti, a onda i da nastavimo taj projekat", rekla je Brnabić.

Ona je ukazala da je to važan projekat, jer pokazuje da Srbija i Republika Srpska prate trendove u svetu i da po mnogo čemu mogu da budu ispred mnogih zemalja EU, a reč je o projektu za mlade, koji su budućnost Srbije, Republike Srpske i celokupnog srpskog naroda.

Brnabić, kojoj je poveren mandat za formira nove vlade, rekla je da očekuje da prva poseta novog premijera Srbije bude upravo poseta Banjaluci.

Kolažne TV emisija, preko kojih se zbog korona virusa odvija ovogodišnja manifestacija "Dani Republike Srpske u Srbiji", emituju se na RTRS-u, RTS-u i još 40 lokalnih TV stanica u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)