VUČIĆ ODGOVORIO VOKERU: Žao mi je što ga iritiram

Novosti online

10. 10. 2020. u 19:21

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na opasku bivšeg Šefa OEBS na Kosovu Vilijema Vokera da ga iritira to što ga šef srpske države "i dalje pominje".

ВУЧИЋ ОДГОВОРИО ВОКЕРУ: Жао ми је што га иритирам

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na pitanje o izjavi nekadašnjeg šefa Misije OEBS na KiM i albanskog lobiste Vilijema Vokera da ga "iritira" to što ga Vučić i dalje pominje kada je reč o njegovoj ulozi u slučaju Račak, ironično je odgovorio:

"Žao mi je što iritiram gospodina Vokera".

Voker je izjavio da ga iritira to što ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje pominje i to sa netačnim informacijama, za koje, kako kaže Voker, i Vučić "zna da nisu tačne jer on zna šta se dešavalo na Kosovu i u Račku".

Nekadašnji šef Misije OEBS-a na KiM i albanski lobista Vilijem Voker tvrdi da nije radio za CIA niti je bio deo međunarodne zavere protiv Srbije.

Voker, koji je ostao upamćen po događajima u selu Račak na KiM, kada je ustvrdio da su srpske snage masakrirale više desetina albanskih civila, što je ubrzalo pripreme za agresiju NATO-a na SRJ, kaže da Vučić možda misli da on promoviše Veliku Albaniju, ali da to nije pitanje koje ga interesuje.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (40)