KO JE DžON JOVANOVIĆ: Novi šef kancelarije DFC u Beogradu ima srpsko poreklo

Tanjug

22. 09. 2020. u 15:46

КО ЈЕ ЏОН ЈОВАНОВИЋ: Нови шеф канцеларије ДФЦ у Београду има српско порекло

Foto: Printscreen/Tanjug

DžON JOVANOVIĆ, direktor kancelarije DFC-a u Beogradu, bio je direktor švajcarske kompanije "Mercuria energy group", jedne od najjačih u svetu, srpskog je porekla i ima 34 godine.

Džon je diplomirao na Univerzitetu Prinston, a na Univerzitetu u Pensilvaniji magistrirao poslovnu administraciju za finansije i preduzetnički menadžment.

Ima bogatu poslovnu biografiju, pošto je radio u još nekoliko jakih kompanija, kao što su Dojče banka, zatim Berenson, Noble group, Cadent energy partners.

Detinjstvo je proveo u Čikagu, gde su se svojevremeno doselili njegovi roditelji Nada i Srećko.

Sa suprugom Dafne Oz, jednom od najpoznatijih blogerki, TV zvezda i nutricionistkinja u SAD, ćerkom čuvenog TV doktora Mehmeta Oza, ima troje dece, Filomenu, Domeniku Selen i Jovana, koga, kako je ranije izjavila Džonova supruga, zovu Džon-Džon.

Njih dvoje venčali su se pre 10 godina u srpskoj pavoslavnoj crkvi u Portlandu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Ljubisa

22.09.2020. 18:16

Pitam se, i ne podrzavam, kako necija radna karijera moze da se smatra uspesnom ako do svoje 34.god. promeni 5-6 sredina rada (delatnosti)??? Jedan radni ciklus za visokoobrazovanog coveka( u strucno-analitickim poslovima) traje najmanje 3.godine ( u projektovodjenju, upravljanju nekim razvojnim poduhvatom i sl.). I za strucno-operativne, rutinske, poslove takodje treba neko vreme da covek udje u okruzenje problema i samu sustinu problema; da ne duzim, covek njihove 'profilacije' i, neka im.

BOGDAN

20.10.2020. 07:30

KO JE I ODAKLE JE U OPSTE NIJE VAZNO DZON JE AMERIKANAC KAO I SVI OSTALI AMERKANCI KOJI VERUJU U KAPITALIZAM I BOGATSTVO BEZ GRANICE I TO JE TO..