BIRALIŠTA U ŠAPCU OTVORENA NA VREME: Održavaju se ponovljeni lokalni izbori na 27 biračkih mesta

A. D.

05. 09. 2020. u 09:01

SVIH 27 biračkih mesta na kojima se danas održavaju ponovljeni lokalni izbori u Šapcu otvorena su na vreme, a zabeležene su tek manje tehničke nepravilnosti.

БИРАЛИШТА У ШАПЦУ ОТВОРЕНА НА ВРЕМЕ: Одржавају се поновљени локални избори на 27 бирачких места

Foto: A. D.

Za 69 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu bore se aktuelna vlast na čelu sa ZZS i naprednjaci, koji su na junskim izborima imali prednost od 12.000 glasova ili 37 mandata.

Foto: A. D.

Na ponovljenim izborima u Šapcu pravo glasa ima oko 29.000 od 103.000 birača upisanih u birački spisak, što je malo više od četvrtine biračkog tela. Inače, pripreme za izbore u Šapcu protekle su u znaku skandala na društvenim mrežama koje su preplavili snimci razgovora čelnika ZZS.

Foto: A. D.

Najpre je objavljen telefonski razgovor šefa odborničke grupe ZZS Živojina Vuletića, kako se dogovara o kupovini glasova Roma u Drenovcu i Tabanoviću. Potom, osvanuo je i sastanak Dušana Petrovića i članova GIK i biračkih odbora, na kojem se čuje kako jedan aktivista predlaže da se naprednjacima ubaci leksilijum u kafu.

Inače, izbori u Šapcu za sada protiču mirno i bez ikakvih incidenata. Izlaznost još uvek nisu objavili ni GIK ni štabovi stranaka, iako je na izbore izašlo 12 lista i koalicija. Kako „Novosti“ saznaju, izlaznost se već dok ovo javljamo može porediti sa junskom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju