BIRALIŠTA U ŠAPCU OTVORENA NA VREME: Održavaju se ponovljeni lokalni izbori na 27 biračkih mesta

A. D.

05. 09. 2020. u 09:01

БИРАЛИШТА У ШАПЦУ ОТВОРЕНА НА ВРЕМЕ: Одржавају се поновљени локални избори на 27 бирачких места

Foto: A. D.

SVIH 27 biračkih mesta na kojima se danas održavaju ponovljeni lokalni izbori u Šapcu otvorena su na vreme, a zabeležene su tek manje tehničke nepravilnosti.

Za 69 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu bore se aktuelna vlast na čelu sa ZZS i naprednjaci, koji su na junskim izborima imali prednost od 12.000 glasova ili 37 mandata.

Foto: A. D.

Na ponovljenim izborima u Šapcu pravo glasa ima oko 29.000 od 103.000 birača upisanih u birački spisak, što je malo više od četvrtine biračkog tela. Inače, pripreme za izbore u Šapcu protekle su u znaku skandala na društvenim mrežama koje su preplavili snimci razgovora čelnika ZZS.

Foto: A. D.

Najpre je objavljen telefonski razgovor šefa odborničke grupe ZZS Živojina Vuletića, kako se dogovara o kupovini glasova Roma u Drenovcu i Tabanoviću. Potom, osvanuo je i sastanak Dušana Petrovića i članova GIK i biračkih odbora, na kojem se čuje kako jedan aktivista predlaže da se naprednjacima ubaci leksilijum u kafu.

Inače, izbori u Šapcu za sada protiču mirno i bez ikakvih incidenata. Izlaznost još uvek nisu objavili ni GIK ni štabovi stranaka, iako je na izbore izašlo 12 lista i koalicija. Kako „Novosti“ saznaju, izlaznost se već dok ovo javljamo može porediti sa junskom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)