PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio da nedavne izjave Avdulaha Hotija i Kadrija Veseljija govore o tome koliko Priština nije spremna ni za kompromis, niti za racionalno sagledavanje situacije.

Komentari (41)

Unutrašnji dijalog o Kosovu

31.08.2020. 09:18

...(Albanci) Morate Srbiji nešto da ponudite, da date, neki kompromis, a ne da Albanci dobiju sve a Srbija ništa(!)? Zašto se nastupa sa pozicije kao da je KiM albanska država pa da nam oni nešto daju za navodno pomirenje? Da li to Albanci rade po Briselskom sporazumu kojim su Kosovu dati državni atributi? I Briselski sporazum, dogovori, pregovori, dijalog... su vrsta Kompromisa! Dokle to zamajavanje, treba raskinuti Briselski sporazum koji je izvor ucena i ultimatuma za otimanje KiM? Ubacivanje ekonomske saradnje, protok ljudi, usluga, robe i kapitala je "kompromis o normalizaciji" da se Kosovo učlani u UN?

Marija Piaf

31.08.2020. 09:50

KiM je uvek bila i ostace srpska teritorija. Pristina moze da se inati koliko hoce, mi necemo posustati od svog cilja. Srbija je ujedinjenija nego ikada.

Bojansu

31.08.2020. 11:00

Amerika postuje ozbiljnost predsednika Vucica i siguran sam da ce ponuditi neko kompromisno resenje. Albancima ne preostaje nista drugo nego da ga prihvate, hteli to ili ne!

Rade

31.08.2020. 11:35

Mada opozicija u Srbiji stalno napada Aleksandra Vučić po pitanju KiM, on je još jednom jasno rekao da nikada nebi uradio nešto što je protivno srpskim interesima i ako misli da postoji neka nada ili šansa za komrpomis on će izaći pred građane Srbije i reći im šta je sadržaj tog mogućeg kompromisa.

Varto Marx

31.08.2020. 13:11

Nema sta da nudi Siptar samo da poklopi usi i pridje Beogradu, Nikada Kosmet nece i nemoze biti samostalan, naprotiv. Sto EU i SAD izinztirsju da stvore Kosmet drzavu iz licnih interesa, EU vodi nekú osvetu prema Srbiji kao i pojedine zemlje Balkana.

Dragan

31.08.2020. 16:15

Ukoliko Priština nije spremna za kompromis, niti za racionalno sagledavanje situacije u pregovorima neće doći do pomaka na bolje i što bi se reklo ostaće Status kvo, to jest sadašnje trenutno, postojeće stanje stvari sa KIM.

caca

01.09.2020. 08:28

Srbija je uz svog Predsednika,uvek smo spremni na kompromis,saradnju,dijalog,mir,.....ali,Priština je ta koja ne želi ništa od toga,ne želi napredak i koči na svakom koraku!!!!