EKONOMSKI sporazum Beograda i Prištine koji bi definisao SAD kao važan faktor na Balkanu, a možda uključio i neku od značajnih američkih investicija od interesa za obe strane, ili, pak, definisanje opštih smernica za postizanje sveobuhvatnog sporazuma.

MA BICE TO TRLA BABA LAN DA JOJ PRODJE DAN

26.08.2020. 09:28

BEZ RUSIJE NEMA RESENJA KOSOVSKOG PROBLEMA, to bi obe strane (i srpska i okupatorska) trebalo da shvate, i sve sto se radi mimo rezolucije 1244 SB, moze se smatrat ilegalno, pa tako i ne obavezujuce.

Niko

26.08.2020. 10:42

Bice onako kako kaze Tramp I Merkelova, ko misli da ce biti drugacije, mnogo je najvan. Ja jos nigde nisam procitao odgovor na jedno pitanje, jel je kosova nase ili nije? Ako je nase staviti tamo vojsku, ako nije nase ugasiti vodu, struju, i komunikacije do ne plate srbiji za usluge

BICE ONAKO KAKO PUTIN KAZE

26.08.2020. 13:37

@Niko - PUTIN IMA DOBRO ISKUSTVO U BORBI PROTIV TERORISTA. Sacekajmo dok prodju izbori u americi, i ako dode na vlast ono demokratsko djubre, ubrzace se i resavanje kosovskog problema, onda za Rusiju nema vise cekanja, kao sto su se ukljucili u resavanje sirijskog problema, tako ce pocet resavat i kosovski. PUTIN NE SME NACISTIMA PREPUSTIT CEO BALKAN, posebno ne Srbiju i srpske teritorije koje su nacisti okupirali, i od nje napravili teroristicku drzavu.

Unutrašnji dijalog o Kosovu

26.08.2020. 11:22

Pretpostavke za početne-osnovne tri tačke o Kosovu u Beloj kući: (geopolitički i ekonomski interesi SAD-EU) Normalizacija železničkog-avio-drumskog saobraćaja, sloboda protoka ljudi, usluga, robe i kapitala, mogućnost naknadnog priključivanja Kosova u "mali Šengen"? Sve to ima za cilj oblikovanje "normalizacije", proglašenje "kompromisa"... za ulazak Kosova u UN. Na primer, Vučić-Zajev-Rama organizovali "mali Šengen" (Balkansku uniju) izmedju Srbije, Makedonije i Albanije... (najverovatnije naknadno priključenje Kosova) za ekonomsku saradnju - iako to reguliše Cefta sporazum. Zašto je Kosovo izostavljeno? Ja sam tada naposao komentar da Kosovo ima najviše interesa da udje u Šengen (nismo naivni), ali se očekuje "kompromis" o normalizaciji da Kosovo udje u UN... i nakon toga u Šengen (već se čuju predlozi u Vašingtonu za podršku (Vučićevog) "malog Šengena"? (Zašto samo Albanija, Makedonija, a ne i Bugarska, Rumunija, Madjarska...). Sve su to "sporedni" odnosi da oblikuju "normalizaciju" i učlanjenje KS u UN?

Miodrag iz Peći

26.08.2020. 14:09

@Unutrašnji dijalog o Kosovu - "Mini Šengen" je predviđen za one države koje nisu u EU već su na putu za evropske integracije. Prema tome Albanija, Srbija i Severna Makedonija su inicijatori a dobro došle su BiH i CG pa i Kosovo *. To što Albanci gravitiraju prema Srbiji, Severnoj Makedoniji i CG je razlog više za "Mini Šengen" za povezivanje Srba iz Srbije i KiM sa Srbima iz CG i BiH. Treba reći i činjenicu da bez pasoša već sada mogu ići u BiH, CG, Severnu Makedoniju i Albaniju i naravno na KiM. Interesantna je činjenica da su Albanci sa KiM već do sada podigli oko 200.000 srpskih pasoša sa mini šengom.