OVAJ DOKUMENT DOKAZUJE SVE: Evo ko je odobrio izvoz oružja u Jermeniju (FOTO)

Novosti online

08. 08. 2020. u 14:26

ОВАЈ ДОКУМЕНТ ДОКАЗУЈЕ СВЕ: Ево ко је одобрио извоз оружја у Јерменију (ФОТО)

Foto: Printscreen

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić pokazao je juče javnosti dokument u kome se navodi da je vlada na čijem je čelu bio nekadašnji premijer Mirko Cvetković donela zaključak kojim se odobrava izvoz oružja u Jermeniju.

On je na ovaj način odgovorio na optužbe da je aktuelna vlast odgovorna za kvarenje odnosa sa Azerbejdžanom, za šta je pojedinci optužuju u javnosti.

On je kazao da je vlada Mirka Cvetkovića, za vreme dok je predsednik Srbije bio Boris Tadić, donela zaključak da se oružje izvozi u Jermeniju.

- U laži su kratke noge - rekao je Vučić.

On je na konferenciji za medije pokazao dokument, zaključak Vlade Srbije od 24. maja 2012. godine, gde stoji da je Cvetkovićeva vlada na predlog Ministarstva ekonomije saglasna da Ministarstvo ekonomije izdaje dozvole za izvoz naoružanja u Jermeniju.

- To je uradila vlada Tadića, koji je mene za to napadao - istakao je Vučić.

Foto: Printscreen

Kazao je i da je sa Azerbejdžanom potisan akcioni plan, ali da Srbija ima i prijateljske odnose i sa Jermenijom.

Ističe da nikada nije govorio o potezima nekih prethodnih vlada, odbacujući tvrdnje da rušimo odnose sa Azerbejdžanom.

- Dokazi za to su i infrastrukturni poslovi i gradnja puteva koje u Srbiji izvodi ta zemlja, napominjući i da je Srbija platila 91 odsto puta LJig - Čačak i da nije govorila da je moglo bolje - rekao je Vučić.

Kako je ironično dodao, on je "za sve uvek kriv, pa i za nestanmak struje na Divčibarama, pa zašto onda ne bi bio i za Cvetkovićeva dokumenta".

Naveo je i da je sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim danas telefonom razgovarao o izvozu naoružanja i vojne opreme u taj region, koga je pozvao da poseti Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (59)

159

08.08.2020. 14:50

Не заборавите ко су Јермени и колико су пропатили поред турака и осталих својих комшија, свака подршка је важна, не видим разлог да се стидимо што им помажемо.

Nn

08.08.2020. 15:25

Dokumenta i datumi ne lazu, jasno je da je Tadic odgovoran za izvoz oruzja u Jermeniju, "ko drugome jamu kopa sam u nju upada", izreka koje bi opozicija trebala cesce da se seti kada isplanira drugima da podmetne nogu.

Matke

08.08.2020. 15:27

Oni su uništili celu zemlju eto vam i dokaz kakve su im namere samo fotelja i novac a za narod ih je bilo briga, zato sad lepo treba svako ko je umešan u ovo da odgovara najstrožije.

Ivana

08.08.2020. 15:27

Za sve svoje tvrdnje SNS-a oni imaju dokaze, dok opozicija za svoje laži nema pokriće.Takva je bila politika Borisa Tadića, lažljiva i prevarantska, tako da ni dan dans se služi lažima.

Ivana

08.08.2020. 15:55

Vlada Mirka Cvetkovića je oružuje nije proizvodila već prepodavala, i nadam se da će se ovaj problem rešiti.Aleksandar Vučić razgovara sa svima, i svima je u interesu da Srbija sve što proizvode i proda.

predrag

09.08.2020. 07:38

Nama, koji smo deca YU- ponosne zemlje koje su se plašili I Rusi i Ameri, nije lako da gledamo ovaj politički (i drugi) nemoral zadnjih 35 god kao i obrazovane ljude potpuno medijski izmanipulisane, koji žive u nekoj lažnoj realnosti. Privredu bez privrede, patriote koji bi prvom prilikom pobegli u Sloveniju i na kraj sveta. Ali kad pomislim šta bi ovih god i meseci narodu radili 'demokrate', kako bi po prećutno usvojenom čileanskom modelu društva, rekli (i radili) narodu: Evo kako je u SAD i Nemačkoj loše, e sad ćemo da vam j.majku ... Napravili bi pustoš, svi bismo bili beskućnici, kao što bi bili da su ostali. Nema na ovim prostorima nekoga ko ima 3 osobine, da ima viziju (kao 'neki' ranije), da nije svirep prema slabijima i da je principijelan u unutrašnjoj i spoljnoj politici.

Prvoborac

09.08.2020. 10:42

Pošto je dokaz pribavljen molimo sve dežurne opozicione dušebrižnike da više ne iznose laži o sadašnjoj vlasti i dotičnom izvozu oružja u Jermeniju.

Mišo Peć

09.08.2020. 11:10

Ja sam mislio da je ovaj Tadić odavno u penziju i da u nekom parku igra šah sa penzionerima a vidi čuda on se bavi kojekakvim podmetanjima.