PREDSEDNIK VUČIĆ primio ambasadora Danske

Novosti online

petak, 31. 07. 2020. u 10:35

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ примио амбасадора Данске

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Danske Andersa Kristijana Haugora i zahvalio toj zemlji za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji, izrazivši očekivanje da će naša nova Vlada pojačati napore na evropskom putu.

Predsednik Vučić je ambasadoru zahvalio na dobroj saradnji, kao i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprineo unapređenju odnosa dve zemlje, podsetivši da je za vreme mandata ambasadora Haugora Srbiju, posle dugog niza godina, posetio šef diplomatije Danske.

Vučić je rekao da ga raduje interesovanje Danske za intenziviranje političkog dijaloga sa Srbijom, jer Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će napredak ka EU, uz dobra ekonomska kretanja u Srbiji, doprineti većem interesovanju investitora iz Danske i tamošnjih kompanija.

Predsednik Vučić je takođe zahvalio Danskoj što je jedan od naših najznačajnijih donatora, a posebno na finansijskoj pomoći za realizaciju Regionalnog stambenog programa za izbeglice i drugih programa namenjenih izbeglicama u Srbiji.

Predsednik Vučić i ambasador Haugor su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima koje je nametnula pandemija korona virusa, posebno za ekonomiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (31)

Milan

31.07.2020. 14:21

Uvek prijateljski rastanci sa odlazećim ambasadorima, pa tako i sa ambasadorom Danske. Prijateljstvo i dalje unapređenje odnosa ostaju kao primarni cilj dve države.

Anja

31.07.2020. 15:31

Ambasador Danske je doprineo unapredjenju odnosa nasih zemalja, na cemu smo mu zahvalni. Nadamo se da ce mu vreme provedeno u Srbiji ostati u lepom secanju.

Dejan

31.07.2020. 16:31

Danska kao naš iskrern prijatelj podržava nas na putu ka EU bez bilo kakve sumnje.Srbija i Danska nastavljaju svoje dobre odnose, a svaki rastanak sa odlazećim ambasadorima, Aleksandar Vučić priređuje u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi.