RIKER: Normalizacija odnosa Beograda i Prištine ostaje prioritet za SAD

Tanjug

23. 07. 2020. u 20:52

РИКЕР: Нормализација односа Београда и Приштине остаје приоритет за САД

Foto: EPA

POMOĆNIK američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filip Riker kaže da je dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i dalje važan prioritet za SAD.

”Drago mi je što se dijalog vratio i mi ćemo to podržati”, poručuje Riker.

Filip Riker ocenjuje da su SAD kroz angažaman specijalnog izaslanika predsednika Trampa Ričarda Grenela učinile značajne korake na ”ekonomskoj liniji” odnosa Beograda i Prištine.

”Unapređenje ekonomije je bitno za bolji život građana i nezaobilazani je deo susedskih odnosa, normalizacije, ali i napretka ka većoj stabilnosti i bezbednosti u regionu. Urađeni su značajni koraci u oblasti železnice i avio saobraćaja i orhrabrujemo dve strane da nastave da rade na tome”, kaže Riker.

Ovaj američki zvaničnik i dobar poznavalac Balkana nalazi se u Briselu gde će se sutra sastati sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom.

”Miroslav Lajčak je dobar prijatelj i kolega koji zna region vrlo dobro. Nastavićemo da budemo angažovani i pružamo podršku procesu u cilju napretka. Mislimo da obe zemlje mogu da načine korake u tom pravcu”, poručio je Riker.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Mišo Peć

23.07.2020. 22:37

Prijoritet Srbije je da se vi Amerikanci zajedno sa Britancima i Nemcima više okanete Srbije i njenih teritorija,konačno počnite da gledate svoja posla.