ĐURIĆ: Vučićeva državotvorna politika brani se rezultatima

Tanjug

16. 07. 2020. u 20:58

POTPREDSEDNIK GO SNS Marko Đurić kaže da su političari i stranke koji čine Savez za Srbiju arhitekte niza katastrofalnih poraza Srbije, te tvrdi da je svaka njihova kritika na račun aktuelne borbe za očuvanje srpskih državnih interesa na Kosovu i Metohiji nepristojna i apsurdna.

ЂУРИЋ: Вучићева државотворна политика брани се резултатима

Foto: Tanjug

Komentarišući ocenu Saveza za Srbiju da je današnji nastavak dijaloga u Briselu samo nastavak neodgovorne politike koju Srbija vodi već osam godina i "kojom upravlja samo jedan čovek", Đurić je u saopštenju koje je dostavljeno medijima poručio da ne samo što su predstavnici stranaka koje čine SzS na međunarodnom planu učinili sve da se Srbija što više udalji od Kosova i Metohije, već su i "samoubilačkom ekonomskom politikom našu zemlju doveli na rub bankrota, uskraćujući joj tako svaku mogućnost da se odupre inostranim pritiscima".

"Dok su oni samoproglašeno Kosovo puštali u međunarodne organizacije, mi smo sprečavali članstva, dok su oni nemo prelazili preko cunamija međunarodnih priznanja Kosova, mi smo ta priznanja poništavali", naveo je Đurić.

Nasuporot tome, kako kaže, državotvorna politika predsednika Vučića i njegovog tima po pitanju Kosova i Metohije brani se postignutim rezultatima i tu su reči i samohvale suvišne.

"Tamo gde su perjanice Saveza za Srbiju uzmicale zbog nesposobnosti i kapitulantskog, sluganskog mentaliteta, mi smo uložili sve kapacitete da se izborimo da se zaštiti ono što se posle njihove politike spaljene zemlje može zaštiti, navodi Đurić i dodaje da su Savezu za Srbiju preostale samo reči i uvrede, jer "u pustoši koju su za sobom ostavili nije bilo ničega čime bi se mogli pohvaliti i po čemu bi ih građani mogli pamtiti ikako drugačije nego po zlu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MLATI ČOVEK PRAZNU SLAMU I NE PRESTAJE Brnabićeva odgovorila Georgievu: Retko kad sam videla da neko toliko uživa u uzaludnosti (FOTO)