Koronom prikrivaju propast bojkota

V. N.

06. 07. 2020. u 10:00

BOJKOT-opozicija napadom na Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv virusa korona i na predsednika Srbije Aleksandra Vučića pokušava da se vrati u politički život, i to na najzlonamerniji način, ubirajući političke poene na tuđoj nesreći i teškoj bolesti.

Короном прикривају пропаст бојкота

Foto: I. Marinković

Ovako predstavnici vladajuće koalicije, ali i politički analitičari, ocenjuju poslednje poteze lidera i stranaka okupljenih oko Saveza za Srbiju, koji optužuju "Vučića da je lično odgovoran za situaciju sa virusom korona", a protiv članova Kriznog štaba podnose krivične prijave.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže nam da su potezi dela opozicije - zlonamerni:

- Niko u Kriznom štabu, a ponajmanje predsednik Vučić, nije hteo da se dogodi nešto loše bilo kome, bilo gde u Srbiji, a posebno ne u Novom Pazaru, gde su znatna sredstava uložena u rekonstrukciju bolnice i izdvojena za zdravstvene radnike. Posebno su mi neshvatljivi beskrupulozni napadi na lekare koji se svim silama bore sa ovim virusom, o kojem ceo svet malo zna. To vidim samo kao primer jednog nečuvenog političkog sektaštva i nedostatka dobrog ukusa za javno delovanje. Očigledno je i da deo opozicije vodi ličnu kampanju protiv Vučića, sračunatu na to da se on dovede u pitanje kao ličnost.

I za analitičara Branka Raduna nema dileme da deo opozicije sada pokušava da sanira štetu koju im je nanela strategija bojkota:

- Oni antivladinom kampanjom pokušavaju da povrate ono što su izgubili, jer su njihovi rejtinzi znatno pali tokom bojkota izbora. I ova strategija je trenutno jalova, kao što je bila jalova čitava strategija neizlaska na birališta.

MIHAJLOVIĆEVA: LOŠI IZGOVORI

TO što su u Hrvatskoj održani izbori, a održavaju se i u mnogim drugim zemljama uprkos koroni, samo pokazuje koliko su bile bespredmetne optužbe naše opozicije, koja je jedino tražila izgovor zašto ne smeju da izađu na izbore. A nisu smeli da se pojave, jer su znali da bi na njima prošli poput Vojislava Šešelja i Sergeja Trifunovića - poručila je potpredsednica Vlade i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)