VUČIĆ: Voleo bih da imamo još partnera u vladi

Novosti online

13. 06. 2020. u 21:52

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da bi voleo da u narednoj vladi posle izbora 21. maja bude više partnera.

ВУЧИЋ: Волео бих да имамо још партнера у влади

Foto: Printscreen

- Ja bih voleo da uvek imamo što širi konsenzus u društvu i da imamo još partnera -  rekao je Vučić u emisiji Fokus na televiziji B92, upitan da li je došlo vreme da Srbija dobije jednopartijsku vladu.

Vučić se saglasio sa opaskom da deo međunarodne zajednice i stranaca nesumnjivo voli da postoji više koalicionih partnera, jer u tom slučaju mogu "kao lutke na koncu da povlače političke igrače i rade šta hoće", ali je istakao da je zato važna podrška građana.

- Zato sam uvek tražio podršku naroda da imamo apsolutnu većinu, ako nemamo, da vladamo pod ucenama, to ne dolazi u obzir - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije i SNS rekao je da su naprednjaci vodili kampanju čistu kao suza, bez ijednog negativnog spota i reklame, da nikome nisu dirali u porodicu, nisu govorili o tome šta je ko radio u prošlosti.

- Najbolji stručnjaci u Srbiji i ovom delu Evrope su nam vode kampanju i rekli su - Vučić ima najbolje ocene, ubacićemo mlade ljude kojima ne mogu ništa loše da kažu, uparićemo te dve stvari i pobedićemo na izborima - rekao je Vučić i dodao da misli da ta strategija za sada daje rezultate.

U parlament će ući više stranaka, ali, kaže, znatno manje nego što ih je bilo ranije.

On je rekao da je mislio da će mnogo više lista ući u parlament, ali da mu se sada čini da ipak neće, jer, kako kaže, neki od njih ne žele time da se profesionalno bave.

Ponovio je da pada podrška stranakama kojih sada ima više u medijima, jer ih, navodi, ljude vide i čuju i jasno im je da nemaju plan i politiku.

- Biće više stranaka u parlamentu, ali sa manjim brojevima nego pre mesec dana. Na terenu nigde nema nikog. SNS je samo u Vojvodini imao 480 štandova, a svi ostali nisu imali ukupno 40 - primetio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!