U TOKU SASLUŠANJE SREĆKA SOFRONIJEVIĆA: Srbin iz Zvečana doveden u Osnovni sud u Prištini - Zabranjen pristup supruzi i novinarima (VIDEO)

D. Z.

14. 04. 2024. u 15:50

PRED Osnovnim sudom u Prištini u toku je saslušanje Srećka Sofronijevića (39) iz Zvečana kojeg su pripadnici tzv. kosovske policije juče uhapsili na administrativnom prelazu Brnjak i odredili mu 48 časovni pritvor.

У ТОКУ САСЛУШАЊЕ СРЕЋКА СОФРОНИЈЕВИЋА: Србин из Звечана доведен у Основни суд у Приштини - Забрањен приступ супрузи и новинарима (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Na današnjoj sednici o (ne)određivanju pritvora nije bio dozvoljen pristup novinarima kao ni njegovoj supruzi Katarini koja ispred suda čeka ishod današnjeg ročišta na kojem se Sofronijević saslušava, a kojeg prištinske vlasti terete za navodni napad na „ustavni poredak“ odnsono „napad na službeno lice“.

Inače, Sofronijević je ranjen u predelu grudi 13. oktobra 2021. godine kada su pripadnici tzv. specijalne kosovske policije upali u Zvečan gde su navodno pokušavali da pronađu ilegalnu robu, a čemu su se suprostavili građani.

Kosovski specijalci napali su meštane šok bombama, gumenim mecima odnosno bojevom municiom a Sofronijeviću, jednom od dvoje teže ranjenih Srba i desetine povređenih, izvađen je metak u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, dok se potom lečio na VMA u Beogradu. On je uhapšen juče na prelazu Brnjak u društvu supruge i dvoje dece, i bez obrazloženja odveden u policijsku stanicu gde mu je određeno policijsko zadržavanje, dok će se posle današnje sednice znati dalji ishod u vezi njenogog puštanja na slobodu ili određivanja pritvora.

 

BONUS VIDEO:

VUČIĆ DONEO ODLUKU: Dodeljena vojna zastava Kobrama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave