SRBINU UHAPŠENOM NA BRNJAKU PRITVOR DO 48 SATI: Advokat Vasić - Siguran sam da je reč o nesporazumu

Novosti online

13. 04. 2024. u 18:15

ADVOKAT Dejan Vasić, koji zastupa uhapšenog Srećka Sofronijevića iz Zvečana, potvrdio je da je njegovom branjeniku određeno zadržavanje od 48 sati zbog događaja od 13. oktobra 2021. godine, kada je ranjen od strane Kosovske policije.

СРБИНУ УХАПШЕНОМ НА БРЊАКУ ПРИТВОР ДО 48 САТИ: Адвокат Васић - Сигуран сам да је реч о неспоразуму

Foto: Kosovo online

Vasić navodi da je Srećko Sofronijević danas pokušao da pređe administrativni prelaz Brnjak i da ode sa svojom porodicom na odmor, kada  je zaustavljen od strane policije i sproveden u Južnu Mitrovicu radi ispitivanja, po nalogu Specijalnog tužilaštva u Prištini.

- To je vezano za događaje od 13. oktobra 2021. godine. Tom prilikom je on bio ozbiljno i teško ranjen, zbog nemira koji su se tada dogodili. Ja sam siguran da se radi o nesporazumu i da je greška u pitanju, da će se to vrlo brzo istragom dokazati. Njemu je određeno zadržavanje od 48 časova - kaže on.

Advokat dodaje da će se tokom tog perioda znati da li će Specijalno tužilaštvo Kosova tražiti da se njemu ta mera produži ili će biti pušten kući.

- On nije zabrinut, vrlo dobro zna gde je bio tog dana i zna da nije uradio ništa loše što bi moglo da bude predmet krivičnog gonjenja. Očekujem da Specijalno tužilaštvo neće tražiti da se pritvor produži i da će on biti pušten kući svojoj porodici - ističe Vasić.

(Kosovo online)

BONUS VIDEO  - SANDžAK REPUBLIKA, UZ TURSKE ZASTAVE I PSOVANjE SRBA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!