JANOŠEVIĆ: Nacionalni savet vlaha naoštrije osuđuje politizaciju tragedije ubistva male Danke

Novosti onlajn

13. 04. 2024. u 14:45

NOVICA Janošević , predsednik Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine, oglasio se saopštenjem povodom, kako je istakao, "ponovnog pokušaja zloupotrebe strašnog zločina koji se desio u Boru".

ЈАНОШЕВИЋ: Национални савет влаха наоштрије осуђује политизацију трагедије убиства мале Данке

Novica Janošević / Foto Privatna arhiva

"Povodom ponovnog pokušaja zloupotrebe strašnog zločina koji se desio u Boru, sada od strane Rumunske Partije čiji su predstavnici Živoslav Lazić iz Velikog Gradišta i Dragan Demić iz Petrovca a sve u službi Dragana Đilasa, Nacionalni Savet vlaške nacionalne manjine izjavljuje sledeće.

Nacionalni savet vlaha naoštrije osuđuje politizaciju tragedije ubistva male Danke kao i bilo koju politizaciju tragedija i nemilih događaja naročito sa zloupotrebom nacionalnih osećanja. U navedenom slučaju Lazić i Demić, očigledno, u pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, zloupotrebljavaju i manipulišu nacionalnim osećanjima Vlaha ali i na jedan mizeran način tragedijom u Boru tako što u ime Vlaha, iako predstavljaju Rumune,  pozivaju da policijski službenik podnese ostavku. Jasno je svima da je  njegova izjava izvučena iz konteksta i zloupotrebljena. Sve to što rade Lazić i Demić Vlasima je odvratno i najoštrije osuđujemo.

Vlasi su deo državnog sistema, zastupljeni su u svim organima državne uprave. Vlasi imaju sva prava  zagarantovana od matične države Srbije i Vlasi nisu ugroženi od strane većinskog naroda. Zato ako Lazić i Demić nisu zadovoljni svojim statusom neka zajedno sa njihovim Đilasom počnu da se bore idejama i programom a ne najovratnijim podmetanjima", naveo je Janošević. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost